J.D. Vance face marele anunț: Suntem în pragul păcii în Europa

„Cred cu adevărat că suntem în pragul păcii în Europa, pentru prima dată în ultimii trei ani”, a spus Vance într-un interviu la Conferinţa Acţiunii Politice Conservatoare (Conservative Political Action Conference – CPAC), care a început joi la National Harbor, în apropiere de Washington.

El a lăudat în acest context abilităţile de negociere ale noului preşedinte american. „Cred că ceea ce îl face pe Trump un negociator atât de eficient este că nu exclude nimic din start. Când intră într-o negociere, el spune: ‘Totul este pe masă’. Şi, desigur, asta nedumireşte mass-media americană, care se întreabă: ‘De ce vorbeşte cu Rusia?’ Ei bine, cum vei pune capăt războiului dacă nu vorbeşti cu Rusia? Trebuie să vorbim cu toţi cei implicaţi în conflict”, a argumentat J.D Vance.

„Este foarte simplu, (Trump) vrea ca masacrul să se încheie. El vrea să aducă o pace durabilă în Europa. Oriunde izbucneşte un război, el va fi preşedintele păcii”, a susţinut în continuare Vance.

După o primă convorbire telefonică oficială desfăşurată miercurea trecută, Donald Trump şi omologul său rus Vladimir Putin au anunţat iniţierea de discuţii pentru soluţionarea negociată a războiului provocat de invazia rusă în Ucraina.

A urmat săptămâna aceasta, marţi, o reuniune ruso-americană la Riad, la finalul căreia şefii diplomaţiilor rusă şi americană, Serghei Lavrov şi Marco Rubio, au anunţat iniţierea unui proces de normalizare a relaţiilor ruso-americane, prin stabilirea unui mecanism de consultări pentru a aborda elementele „iritante în relaţiile bilaterale”, şi de asemenea lansarea unui proces de negociere pentru soluţionarea războiului ruso-ucrainean, Washingtonul şi Moscova urmând să-şi desemneze în acest scop echipe de negociatori.

În acest timp, statele europene şi Ucraina protestează faţă de excluderea lor de la aceste discuţii şi se tem că Putin şi Trump ar putea încheia o înţelegere peste capul lor. Mai mult, Trump şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-au jignit public în urma refuzului celui din urmă de a semna un acord de împărţire cu SUA a resurselor minerale ale Ucrainei. În schimbul cedării parţiale a acestor resurse către SUA, Zelenski a cerut ca Ucraina să fie primită în NATO şi trupe străine să fie dislocate în ţara sa ca forţe de menţinere a păcii, în cazul unui acord de pace cu Rusia.

Trump l-a descris miercuri pe Zelenski drept un „dictator” care se menţine la putere refuzând să organizeze alegeri pentru că şi-a pierdut popularitatea, după ce Zelenski l-a acuzat pe Trump că trăieşte într-o „bulă de dezinformare rusă”, reacţie venită în urma unei declaraţii în care preşedintele american i-a reproşat omologului său ucrainean că a preferat să poarte un război cu Rusia în loc să încerce să ajungă la o înţelegere cu aceasta.

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Marcel Ciolacu vorbește despre demisia din fruntea Executivului: ‘Îi aștept să mă mai caute, să vorbim’

Trump și Tucker Carlson aruncă îndoieli asupra cheltuirii ajutoarelor pentru Ucraina: Banii și armele s-ar duce pe piețele negre. Ce spune ambasadoarea UE