Jens Stoltenberg îl calcă pe bătături pe Putin: ‘Cu cât dăm mai multe arme Ucrainei, cu atât mai repede va veni pacea’

 

Stoltenberg a remarcat că „cea mai rapidă modalitate de a pune capăt războiului este de a-l pierde”, dar acest lucru nu ar duce la pace, ci la ocupația rusă.

„Astăzi, președintele Putin crede că își poate atinge obiectivele pe câmpul de luptă. Și el crede că ne poate aștepta. Acesta este motivul pentru care continuă să ducă războiul său brutal. Nu cred că îl putem face pe Putin să se răzgândească. Dar cred că îi putem schimba calculele”, a adăugat el, potrivit European Pravda.

Secretarul general al NATO consideră că, pentru a realiza acest lucru, Occidentul trebuie să furnizeze Ucrainei cât mai multe arme, astfel încât liderul de la Kremlin să renunțe la ideea că poate cuceri teritoriul ucrainean prin forță.

 

Stoltenberg: ‘Cu cât dăm mai multe arme Ucrainei, cu atât mai repede va veni pacea’

„Paradoxul este că, cu cât suntem capabili să livrăm mai multe arme pentru Ucraina, cu atât este mai probabil să ajungem la o pace și la sfârșitul războiului. Și cu cât sprijinul nostru militar pe termen lung este mai credibil, cu atât mai repede se va încheia războiul”, a conchis Stoltenberg.

Anterior, Stoltenberg și-a exprimat, de asemenea, scepticismul cu privire la avertismentul lui Putin referitor la liniile roșii, în contextul discuțiilor privind posibilitatea de a permite Ucrainei să lanseze lovituri cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei folosind armament furnizat de Occident.

De asemenea, el a dezvăluit că rușii au mințit la o întâlnire cu reprezentanții NATO cu puțin timp înainte ca Kremlinul să ordone invazia la scară largă a Ucrainei.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Primele vești bune în lupta contra Pestei rumegătoarelor mici în România

Experții în violența domestică integrați în centrele de apeluri de urgenţă din Marea Britanie: Ce își propune acest proiect de lege