„Joker: Folie à Deux”, cu Joaquin Phoenix şi Lady Gaga în rolurile principale, a ocupat primul loc în box office-ul nord-american – VIDEO

„Joker: Folie à Deux”, cu Joaquin Phoenix şi Lady Gaga în rolurile principale, a ocupat primul loc în box office-ul nord-american în acest weekend, devansând „The Wild Robot”, potrivit estimărilor de duminică ale Exhibitor Relations.

Filmul produs de Warner Bros a încasat 40 de milioane de dolari în primul său weekend în cinematografele din Canada şi SUA. Veniturile din weekendul de lansare au fost semnificativ mai mici decât „Joker” din 2019 care a stabilit un record cu 96,2 milioane de dolari.

Acesta devansează „The Wild Robot”, o frescă SF a studioului de animaţie DreamWorks, care a obţinut 18,7 milioane de dolari de vineri până duminică. În două săptămâni de la lansare, filmul a avut încasări de 63,9 milioane de dolari.

În ceea ce priveşte „Folie à Deux”, acest început este dezastruos pentru Warner Bros. având în vedere succesul primului blockbuster. Sequel-ul cu rating R a avut un buget substanţial de 200 de milioane de dolari (primul film a fost produs pentru 65 de milioane de dolari). Aşadar, „Folie à Deux” trebuie să genereze cel puţin 450 de milioane de dolari pentru a atinge pragul de rentabilitate, potrivit unor surse familiare cu situaţia financiară a filmului.

Todd Phillips a revenit ca regizor la „Joker: Folie à Deux”, cu Joaquin Phoenix în rolul lui Arthur Fleck, care o întâlneşte pe colega sa de închisoare şi co-conspiratoare, Harleen „Lee” Quinzel (Lady Gaga), în timp ce îşi ispăşeşte pedeapsa pentru crimă la Arkham Ayslum. O mare parte din sequel este un musical fantezist (originalul era o dramă macabră care se inspira din filmele lui Martin Scorsese precum „Taxi Driver”) şi include cover-uri ale unor melodii precum „Get Happy”, „That’s Entertainment” şi „For Once in My Life”.

„Beetlejuice Beetlejuice”, „Transformers One” de la Paramount şi „Speak No Evil” de la Universal au completat topul.

Continuarea „Beetlejuice” a ocupat locul al treilea, cu 10,3 milioane de dolari, cu venituri totale de 265,5 milioane de dolari. Pe locul al patrulea, aventura animată „Transformers” a obţinut 5,3 milioane de dolari, ajungând la 47,2 milioane de dolari, în timp ce „Speak No Evil”, un remake al unui film de groază danezo-olandez, a obţinut 2,8 milioane de dolari, ocupând locul al cincilea şi ajungând la 32,6 milioane de dolari.

Un incendiu a izbucnit la un depozit de combustibili din Crimeea. Rusia susţine că a doborât 12 drone ucrainene

AUR se plânge că Autoritatea Electorală Permanentă e folosit ca instrument de represiune pentru că ar fi blocat abuziv sume ce reveneau partidului