Jurnalismul intră în era NFT-urilor

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, ICI București, în colaborare cu Agenția Națională de Presă AGERPRES au lansat, astăzi, la Palatul Victoria, un proiect inovator prin care lupta împotriva dezinformării și promovarea jurnalismului autentic integrând tehnologia blockchain și tokenurile non-fungibile (NFT)intră într-o nouă etapă.

Proiectul „Agerpres Daily News | Hold History” stabilește noi standarde în jurnalismul modern, reprezentând un ajutor semnificativ în educarea publicului despre importanța informațiilor corecte în era digitală. Prin colaborarea între ministere și instituții media de încredere, România își reafirmă angajamentul de a promova transparența și integritatea informațională.

Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București, a evidențiat valoarea adăugată a proiectului: „Cred că tinerii prezenți în această sală sunt viitorii consumatori ai acestui program, un proiect care a apărut ca o continuare a primelor colecții de NFT-uri lansate cu Agerpres. Am pornit de la o necesitate – știri validate și am ajuns la a folosi tehnologia blockchain pentru a certifica și a valida știrile. Urmează alte proiecte care utilizează tehnologia blockchain ce vor fi lansate în luna noiembrie a acestui an, astfel că vă invit să rămâneți aproape.”

Claudia-Victoria Nicolae, directorul general al AGERPRES, a atras, la rândul ei, atenția asupra importanței integrării nevoilor noii generații: „Este timpul să ne adaptăm și să inovăm pentru a ajunge la tineri cu informația de calitate de care au nevoie. „Agerpres Daily News | Hold History” nu este doar un pas înainte pentru jurnalism, ci o necesitate în era digitală.”

Proiectul introduce, de asemenea, un program de fidelizare pentru colecționarii de NFT-uri, care le oferă acces la recompense speciale, incluzând piese de artă digitală și invitații la evenimente organizate de AGERPRES. Printre trăsăturile inovatoare se numără și funcția „NFT-to-Vote”, prin care deținătorii de NFT-uri vor putea influența subiectele de știri viitoare, transformând consumatorii în participanți activi la istoria cotidiană.

Sursa foto: ICI București – Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, susține Proiectul „Agerpres Daily News | Hold History”

Fumatul lasă urme în oasele umane, detectabile și după sute de ani