Kim Jong un defineşte liniile unei ”acţiuni militare imediate” după ce acuză Seulul că a trimis drone care au împrăştiat manifeste de propagandă ”pline de zvonuri incendiare şi prostii” deasupra Phenianului

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a definit liniile unei ”acţiuni militare imediate” în cadrul unei reuniuni la nivel înalt privind securitatea naţională, pe fondul unor tensiuni cu Coreea de Sud, anunţă marţi presa de stat, relatează AFP.

Kim Jong Un ”a definit orientarea acţiunii militare imediate şi a anunţat sarcinile importante de îndeplinit în cadrul disuasiunii de război şi exercitării dreptului la autoapărare”, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA.

Oficialii de cel mai înalt rang în securitatea Nordului, şi anume comandantul armatei şi miniştrii Securităţii Naţionale şi Apărării, au participat luni la această reuniune.

Ea intervine pe fondul unor tensiuni puternice cu Coreea de Sud.

Coreea de Nord, care acuză Seulul de faptul că a trimis la Phenian drone cu manifeste de propagandă, a trimis trupe suuplimentare la frontieră şi a avertizat că trimiterea unei singure drone în plus va fi consideră ”o declaraţie de război”.

”Armata noastră supraveghează îndeaproape situaţia şi este întru totul pregătită să răspundă provocărilor Nordului”, a răspuns luni un purtător de cuvânt al Statului Major Interarme sud-coreean Lee Seong-joon.

El a respins drept ”sfruntate” acuzaţiile Phenianului.

”ZVONURI INCENDIARE ŞI PROSTII”

Regimul nord-coreean se plânge de survolarea mai multor drone începând din octombrie, care au aruncat deasupra capitalei manifeste de propagandă ”pline de zvonuri incendiare şi prostii” şi acuză Seulul de acest lucru.

Un raport cu privire la ”provocări grave ale inamicului” a fost prezentat în cadrul reuniunii de luni.

Kim Jong Un a prezentat o ”poziţie politică şi militară fermă”, potrivit KCNA.

Ministrul sud-coreean al Apărării Kim Yong-hyun a negat mai întâi că Seulul se află la originea zborului dronelor.

Statul Major Interarme a anunţat apoi că ”nu confirmă dacă acuzaţiile nord-coreene sunt adevărate sau nu”.

Grupuri ale unor activişti din Coreea de Sud obişnuiesc să trimită propagandă şi dolari către Coreea de Nord, în general cu baloane.

Cele două Corei se află în mod teoretic în război, după ce Războiul sângero al Coreei (1950-1953) s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Comandamentul ONU în Coreea, care supervizează armistiţiul, a anunţat că a luat la cunoştinţă acuzaţiile nord-coreene.

Cum arată lista PNL Bucureşti la parlamentare. Sebastian Burduja şi Sorin Cîmpeanu, cap de listă. Florin Cîţu, care spera la un loc pe liste în Capitală, va candida la Galaţi

Naţionala Algeriei s-a calificat la Cupa Africii pe Naţiuni