Klaus Iohannis l-a decorat pe omul care l-a comparat pe șeful statului cu Hitler

Klaus Iohannis l-a decorat pe omul care l-a comparat pe șeful statului cu Hitler. Este vorba despre fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat pe Aurelian Bădulescu, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Decorarea fostului viceprimar din București a avut loc în contextul în care președintele României a semnat zilele trecute mai multe decrete de decorare, cu prilejul aniversării a 160 de ani la înființarea Curții de Conturi. Aurelian Bădulescu este, în prezent, consilier de conturi la această instituție.

Decorarea de către Iohannis a lui Bădulescu, alături de alți membri ai Curții de Conturi a României, s-a făcut „în semn de înaltă apreciere pentru integritatea, dăruirea și profesionalismul de care au dat dovadă în exercitarea actului de control, contribuind la o mai bună întrebuințare a resurselor financiare ale statului român”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, scrie digi24.ro.

În 2020, în plină criză de coronavirus, Aurelian Bădulescu a spus despre Iohannis că a fost „teatral, cu PSD în gură”, după ce șeful statului acuzase PSD că a creat intenționat o criză sanitară. De asemenea, Bădulescu a postat la acea vreme o fotografie cu Iohannis în chip de Hitler.

În același an, Bădulescu, la acea dată viceprimar al Capitalei, l-a îmbrâncit și nu l-a lăsat pe primarul Nicușor Dan să suțină o conferință de presă în zona Prelungirea Ghencea. Într-o altă ședință la Consiliul General al Municipiului București, viceprimarul Aurelian Bădulescu s-a afirmat printr-un gest obscen făcut în direcția unei colege.

VIDEO Marcel Ciolacu vrea o schimbare majoră în sistem: O instituție importantă trece de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătății

Toamna și imunitatea: Cum curele balneare îți pot revitaliza sănătatea