Kyros Vassaras, precizări cu privire la faza din minutul 34, de la meciul FCSB – Dinamo

Preşedintele CCA, Kyros Vassaras, a făcut precizări după comentariile apărute în media în ceea ce priveşte situaţia din minutul 34, de la meciul FCSB – Dinamo.

Dinamoviştii au cerut penalti în minutul 34, la un presupus henţ al lui Ngezana în propriul careu, dar arbitrul Istvan Kovacs nu a dat nimic.

„Arbitrul le-a comunicat celor din cabina VAR că s-ar putea să fie o atingere a mâinii cu mingea, dar nu a observat nicio schimbare a direcţiei ei, înainte ca atacantul să lovească balonul cu capul şi, din acest motiv, le-a cerut să verifice acest incident. Din imaginile avute la dispoziţie în camera VAR, arbitrul VAR nu a putut stabili în mod evident că mingea a fost atinsă cu mâna / degetele de jucătorul apărător. Mingea nu îşi schimbă traiectoria şi nici sensul rotirii, aspecte ce sunt urmărite în analizele VAR. Ca urmare a acestei constatări, arbitrul VAR a decis că nu are elementele necesare – o evidenţă clară a faptului că mingea a fost jucată cu mâna – pentru a interveni.

Monitoarele pe care oficialii VAR le au la dispoziţie oferă imagini de la camerele de pe teren, dar permit doar o uşoară încetinire a reluării, nu şi un super slow-motion, pentru a verifica cadru cu cadru posibila distanţă dintre mână şi minge. Echipamentele folosite nu permit o mărire a imaginii fără ca aceasta să fie alterată (imagine pixelată, neclară).

În situaţia în care ar fi existat o atingere evidentă a mingii cu mâna, deci, conform Legilor Jocului, o încălcare a regulii henţului, atunci aceasta ar fi trebuit considerată ca un henţ neintenţionat şi, conform regulamentului, decizia corespunzătoare ar fi o lovitură de pedeapsă fără cartonaş.

La finalul sezonului regular, înainte de startul play-off-ului, voi reveni cu o analiză amănunţită a mai multor faze de arbitraj din ultimele runde”, a precizat Vassaras.

Istvan Kovacs a fost arbitrul meciului FCSB – Dinamo, scor 2-1. În camera VAR s-au aflat  Sorin Costreie şi Radu Ghinguleac.

Musk le-a cerut angajaţilor guvernamentali să-şi justifice activitatea, dar şefii unora dintre agenţii, numiţi de Trump, le-au spus subordonaţilor să-l ignore pe miliardar

Emil Constantinescu: În faţa „dreptului forţei”, să apelăm la „forţa principiilor morale”