Lasconi: Cea mai importantă treabă pe care au făcut-o colegii mei de la USR a fost un cadou extraordinar, un plan pe care nu cred că îl are nicio altă ţară din UE, şi anume PNRR-ul

Preşedinta USR, Elena Lasconi, a declarat că cea mai importantă treabă pe care au făcut-o colegii ei de la USR a fost un cadou extraordinar, un plan pe care nu crede că îl are nicio altă ţară din Uniunea Europeană şi anume PNRR-ul.

“USR a stat la guvernare 8 luni, în care cea mai importantă treabă pe care au făcut-o colegii mei de la USR şi vreau să le mulţumesc pentru asta, a fost un cadou extraordinar, un plan pe care nu cred că îl are nicio altă ţară din Uniunea Europeană şi anume PNRR-ul, şi pe care văd că pierd pe bandă rulantă bani”, a spus Elena Lasconi la B1.

Ea a precizat că nu se întâmplă o grămadă de lucruri din acest plan, pentru că nu se doreşte.

”Eu nu înţeleg cum oamenii ăştia s-au concentrat doar să ia credite, cu dobânzi mari, pe care o să le plătească şi strănepoţii dumneavoastră şi strănepoţii tuturor românilor, în loc să ridice mânecile şi să se apuce să facă proiecte. Am absorbit cam 4 % din fondurile europene, care sunt la dispoziţie până în 2027. Hai să zicem că se mai prelungeşte un an, dar un an nu se mai prelungeşte ca să mai accesezi fonduri europene, trebuie să fie deja accesate şi poate să termini de implementat”, a mai spus Lasconi.

Mecanismul de redresare şi rezilienţă (MRR) este un instrument pentru granturi şi împrumuturi care sprijină reformele şi investiţiile în statele membre ale UE, în valoare totală de 723,8 miliarde EUR. Pentru a primi fonduri în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, statele membre trebuie să pregătească planuri de redresare şi rezilienţă care să descrie modul în care vor investi fondurile.

Tenis: Jaqueline Cristian, învinsă în optimi la Ningbo (WTA)

Aerul în Slatina, poluat de o firmă care avea instalaţia de topire/turnare în avarie din cauza unor probleme tehnice / Garda de Mediu a dispus oprirea instalaţiei / Amendă de 50.000 de lei