Lasconi încearcă să-și spele imaginea după ce a jignit diaspora. O fostă colegă o face praf pe șefa USR

„În momentul ăsta eu cred că românii au ce vota. Nu vreau să mă laud. Nu îmi place să mă laud, dar chiar sunt de bună credinţă, sunt muncitoare, mă înconjor de oameni buni, sunt loială, nu sunt o trădătoare şi iubesc ţara asta pentru că cel mai simplu lucru este să îţi iei un bilet şi să pleci în altă parte”, este afirmația pentru care Elena Lasconi a fost criticată.

După valul de reacții negative, inclusiv din partea unor oameni care o cunosc, Lasconi încearcă să sugereze că afirmațiile sale au fost interpretate greșit.

„Vă gândiți că eu aș face-o trădătoare pe fiica mea, sau pe fratele meu? Mă refeream strict la mine și la responsabilitatea mea. De acolo (din declarație – n.r.) e foarte ușor să scoți din context și să ataci pe cineva.”, a afirmat Lasconi.

Șefa USR a spus că fiica ei trăiește în Franța, fratele său în Australia și că are multe alte rude în diaspora, motiv pentru care nu ar fi putut să îi numească trădători pe cei care au plecat din țară. Declarația, spune ea, este scoasă din context pentru a înlesni un atac la adresa sa.

Într-o scrisoare deschisă publicată pe Facebook, copreședinta REPER Ramona Strugariu povestește că este „unul dintre milioanele de oameni care au plecat în diaspora”, și explică de ce.

„Biletele acelea de avion, cumpărate cu singurul gând de a-mi salva copilul, au fost cea mai grea decizie din viața mea. Nu m-am simțit trădătoare atunci când am plecat, ci m-am simțit responsabilă pentru viața lui”, spune Ramona Strugariu, copreședinta REPER, într-o scrisoare deschisă adresată Elenei Lasconi.

Ramona Strugariu o atacă pe Elena Lasconi.

„Milioane de oameni au plecat așa, în treizeci de ani, dragă Elena. A fost, probabil, una dintre cele mai grele decizii ale vieții lor. Au plecat și au lăsat în urmă copii, soți, prieteni, părinți, oameni dragi, gospodării, o viață de om.

Au plecat ca să asigure dreptul la supraviețuire sau la un trai cât de cât decent pentru cei pe care i-au lăsat acasă. Au plecat pentru că țara asta nu le-a putut oferi șansa de a crește profesional și oportunitatea de a trăi demn acasă.

Au plecat să împânzească șantierele, câmpurile, dar și institutele de cercetare sau universitățile lumii cu la fel de multă deziluzie, teamă, regret, frustrare și furie.

Sunt și cei care, în toți acești ani, au trimis miliarde de euro către România. Sunt cei care, prin performanța lor, au contribuit din plin la buna reputație a României. Sunt cei care investesc acasă”.

Nu sunt trădători. Au fost trădați în toate speranțele și așteptările lor. Nu au cerut nimic nimănui, nu i-a întrebat nimeni vreodată cât le e de rău sau de bine”, a scris Strugariu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Rectorul SNSPA pune întrebarea de 1000 de puncte: De unde are Mircea Geoană atâția bani? Finanțări dubioase în campanie

Guvernul a bătut palma cu persoanele cu dizabilități: Legea se modifică, veniturile se mențin