LFP constată ‘inadmisibilitatea sesizării’ formulate de Mbappe împotriva lui PSG

După ce PSG a adus LFP în faţa tribunalului judiciar din Paris, sesizarea Comisiei de disciplină de către Mbappe nu a fost admisă, conform instanţei.

O audiere care a reunit cele două părţi s-a desfăşurat miercuri după-amiază la Ligă pentru a examina contestaţia jucătorului „pentru neplata bonusurilor şi salariilor”, după ce PSG a refuzat să plătească suma de 55 de milioane de euro solicitată de fostul său jucător, în ciuda ordonanţelor Comisiei juridice a LFP (din 11 septembrie) şi apoi a Comisiei paritare de apel (25 octombrie).

În urma acestor două decizii, PSG a chemat LFP în faţa tribunalului.

„Suntem foarte mulţumiţi de faptul că LFP a decis să nu sancţioneze clubul Paris Saint-Germain aşa cum cerea jucătorul”, a afirmat purtătorul de cuvânt al clubului. „Declarând inadmisibilitatea sesiuzării, Comisia de disciplină pune capăt acestui diferend”, a adăugat reprezentantul clubului PSG

Prin această decizie a Ligii, PSG obţine ca litigiul care îl opune fostului său star să fie judecat în faţa unei instanţe „precum tribunalul de Muncă”, clubul fiind „pregătit să expună din plin această situaţie în faţa tribunalului competent”.

Mbappe şi-a reiterat totodată „speranţa ca o soluţie amiabilă să poată fi găsită pentru ca toate părţile să poată ajunge la un acord”.

Kylian Mbappe a sesizat Comisia de disciplină a Ligii de Fotbal Profesionist (LFP) pentru „neplata primelor şi salariilor” de către Paris Saint-Germain.

PSG a refuzat să-i plătească lui Kylian Mbappe suma de 55 de milioane de euro reclamată de actualul jucător al lui Real Madrid, în ciuda ordonanţelor Comisiei juridice a LFP din 11 septembrie – care a sugerat într-o primă fază o mediere – şi apoi ale Comisiei paritare de apel din 25 octombrie.

La rândul ei, Federaţia franceză de fotbal (FFF) a respins recursul clubului Paris Saint-Germain depus în afara termenului legal.

Statutele LFP menţionează că, în caz de „neplată a unor sume datorate de un club profesionist francez”, sunt prevăzute eventuale amenzi sau interdicţii la transferuri.

Kylian Mbappe cere plata unei sume de 55 de milioane de euro care include ultima treime dintr-o primă de instalare (36 de milioane de euro brut), salariul pe lunile aprilie, mai, iunie, precum şi o primă de etică pe aceste trei luni.

La începutul anului, înaintea deciziei lui Mbappe de a pleca de la PSG, cele două părţi au afirmat că atacantul a renunţat la o parte din primele sale în urma unui acord verbal încheiat cu clubul francez în august 2023, după ce el fusese exclus din lot timp de o lună. Tabăra lui Mbappe consideră, la rândul său, că acest acord, într-o perioadă în care jucătorul exclus din lot era sub presiune, nu a fost semnat şi este deci nul.

Sursa: www.stiripesurse.ro

UEFA a sancţionat Serbia după incidentele produse de suporterii săi în Liga Naţiunilor

Ciucă: Aderarea României la Schengen – o victorie a întregii naţiuni; un simbol al progresului, al respectului pe care l-am câştigat în UE