Liban – Armata israeliană susţine că a atacat luptători Hezbollah într-o moschee

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că a atacat luptători Hezbollah aflaţi într-o moschee din sudul Libanului, primul bombardament de acest fel de la începutul luptelor transfrontaliere dintre mişcarea islamistă şi armată, în urmă cu un an.

„Noaptea trecută (…), forţele aeriene au lovit terorişti Hezbollah care acţionau dintr-un centru de comandă situat în interiorul unei moschei adiacente spitalului Salah Ghandour din sudul Libanului”, a precizat armata într-un comunicat.

O serie de explozii s-au auzit deasupra suburbiilor sudice ale Beirutului sâmbătă dimineaţă, după ce armata israeliană a cerut evacuarea unor zone, în timp ce Hezbollah a declarat că este angajată în confruntări continue cu trupele israeliene în zona de frontieră cu Libanul.

Israelul a declarat vineri că a vizat sediul de securitate al Hezbollah din Beirut şi că evaluează pagubele după o serie de atacuri asupra unor figuri de rang înalt din grupul militant pe care liderul suprem al Iranului le-a condamnat ca fiind contraproductive.

 

Cadou de final de mandat: Klaus Iohannis a decorat liceul la care a predat și liceul la care predă soția sa

Prezidenţiale2024/ Marcel Ciolacu şi-a depus candidatura la BEC: Am un crez politic, acela de a uni