Liberalii forțează pe toate vocile ruperea guvernării: S-a dat ordinul și se trage din toate direcțiile

Primul care a ieșit la atac a fost prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, cel care a promis ”amănunte incendiare” despre modul în care guvernează ”baronul de Buzău Marcel Ciolacu”.

”Ciolacu minte. De ce? Îi este frică de baronii PSD, care l-au luat captiv.

PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România.

PSD nu s-a schimbat, desi liderii acestuia au încercat să își spele imaginea în Europa prin intermediul PNL.

P.S. Mâine amănunte incendiare despre situația financiar – economică în care se află cu adevărat România și nepriceperea fostului baron de Buzău în treburile guvernării.”, scrie Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, toarnă gaz pe foc cu acuzații extrem de grave la adresa premierului Marcel Ciolacu, pe care îl acuză că a blocat absorbția de fonduri europene pentru România.

”Prim-ministrul Marcel Ciolacu a blocat absorbția de fonduri europene

Guvernul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu nu a reușit să atragă niciun euro din fondurile structurale și de coeziune care sunt alocate României din exercițiul financiar european 2021 – 2027.

Deși ne aflăm la jumătatea exercițiului, singurii bani pe care i-a încasat țara noastră sunt reprezentați de prefinanțare: adică acele sume modice pe care România le primește automat în cont la începutul fiecărui an fără ca guvernul să trebuiască să facă ceva.

Blocajul absorbției este strict o problemă de voință politică, nu de capacitate instituțională. România a demonstrat în ultimii ani că are capacitatea de a absorbi fonduri europene în ritm rapid. În 2022 și 2023, în timpul guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă, România a absorbit sume record din fondurile europene alocate țării noastre în exercițiul financiar anterior. În 2022, am avut o absorbție de 5,9 miliarde de euro, iar în 2023 a fost de 6 miliarde de euro.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu trebuie să ne spună de ce a blocat absorbția fondurilor europene acum, când România ajunsese la o capacitate record de absorbție.”, scrie Siegfried Mureșan.

Deputatul Robert Sighiartău a fost un critic constant al PSD, dar liderii PNL au decis să-l izoleze pentru a nu afecta guvernarea. Cum, între timp, trendul s-a schimbat și trebuie să ”ponteze” atacuri la adresa partenerilor de coaliție, liderii PNL l-au scos de la izolare pe Robert Sighiartău și îi promovează postările pe contul oficial de Facebook al partidului.

1,4 miliarde de euro a pierdut Guvernul Ciolacu. Investiții care aduceau locuri de muncă și viață mai bună pt oamenii de acolo.

Ciolacu aduce ghinion României și economiei românești. Inflație mare, prețuri mari, taxe în plus pentru oamenii harnici dar pomeni și bani pentru camarila de partid. PSD nu s-a schimbat cu nimic. Spun asta de 2 ani de zile. PSD vrea toată puterea!”, Robert Sighiartau, deputat PNL. #CiolacuGhinion #RS

Andrei Ujică, despre „Things We Said Today”, în deschidere la BIEFF: „Nu am spus niciodată că o să fac un film despre Beatles, ci vreau să fac un film despre spiritul epocii”

VIDEO Guvernul intervine chirurgical în 3 domenii cheie din România: Se sting posibile focare de criză