Liberalii rup tăcerea, după anunțarea Comisiei Europene: Portofoliul obținut de Marcel Ciolacu este un eșec

<div class=""

Citește și: BREAKING România a dat o lovitură de proporții: Funcție de vicepreședinte al Comisiei Europene și portofoliu extrem de important

Totodată, Siegfried Mureșan ”omite” să menționeze faptul că România a obținut și funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene, pentru prima dată în istorie, de la aderarea la Uniunea Europeană. Funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene este cea mai importantă funcție europeană deținută până în prezent de către un român.

”Portofoliul obținut de prim-ministrul Ciolacu este gol de conținut, are zero competențe concrete și este opusul a ceea ce a promis că va obține

La începutul verii, prim-ministrul Marcel Ciolacu spunea că România are șanse reale să obțină portofoliul de comisar european pentru Economie – deținut în prezent de fostul prim-ministru al Italiei, Paolo Gentiloni – și și-a asumat public obiectivul de a obține postul respectiv.

La acel moment, eu am declarat că țara noastră are șanse minime să obțină portofoliul pentru Economie deoarece suntem în procedură de deficit excesiv din anul 2017, din timpul guvernării PSD, iar Guvernul Ciolacu crește deficitul, în loc să-l scadă. Ca atare, UE nu va lăsa lupul de pază la oi când e vorba de comisariatul pentru Economie, cu responsabilități pe disciplină fiscală.

Vedem acum că Marcel Ciolacu a obținut pentru România un portofoliu cu titlu pompos, dar care nu are o componentă economică, așa cum a promis, ci o componentă socială, fără atribuții clare și prin care nu va coordona direcțiile generale din cadrul Comisiei care iau deciziile importante pentru România. Coeziunea, agricultura, investițiile, industria – domeniile cele mai importante pentru țara noastră, prin care sunt alocate fonduri europene direct României, vor fi coordonate de alți comisari.

De aceea, portofoliul obținut de Marcel Ciolacu nu este o victorie, ci este un eșec. România nu avea nevoie de un comisar cu o funcție onorifică, ci de un comisar care poate influența deciziile pe domeniile care contează cel mai mult pentru România.”, scrie Siegfried Mureșan.

Premierul Marcel Ciolacu, cel care a negociat în numele României, arată că, începând din acest moment, țara noastră este reprezentată la cel mai înalt nivel în conducerea Europei.

”Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obținut poziția de #vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii – Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie. Un portofoliu major, care va administra o cincime din bugetul UE, mai exact 235 de miliarde de euro.

Practic, România devine parte a deciziei în Uniunea Europeană. Doamna Roxana Mînzatu, propunerea României de comisar european, va coordona atât partea de #educație, cât și zona de politici #sociale, dar și programele de #finanțare aferente acestor domenii, respectiv Fondul Social European Plus, Fondul Social pentru Climă și Erasmus+.

Astăzi eforturile românilor au primit și recunoașterea binemeritată prin acest portofoliu ce combină o greutate politică semnificativă și fonduri substanțiale ale UE, cu potențial legislativ și politic solid și acces esențial la serviciile și agențiile Comisiei.

Astăzi România este reprezentată la cel mai înalt nivel al conducerii Uniunii prin:

-vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar al unuia dintre cele mai relevante portofolii în arhitectura noii Comisii – doamna Roxana Mînzatu,

– vicepreședinte al Parlamentului European – domnul Victor Negrescu,

– președinte al uneia dintre cele mai importante comisii din PE – Comisia REGIO, de dezvoltare regională – domnul Dragoș Benea.

Aceste poziții importante ocupate de România, prin membri ai familiei social-democrate europene, reprezintă în mod evident o recunoaștere în premieră a rolului și importanței țării noastre la nivelul Uniunii Europene.

Toți cei care denigrau țara noastră și capacitatea noastră de negociere la Bruxelles au primit astăzi o lecție extrem de dură : niciodată nu e bine să îți vorbești de rău țara peste hotare, ci să te lupți și să contribui la dezvoltarea ei.”, scrie Marcel Ciolacu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Parlamentul a stabilit când vor primi profesorii primele de carieră didactică şi profesională

Risc de grevă la metroul bucureștean: negocierile pentru noul contract colectiv de muncă se află în impas