Locuințele la prețuri mai mici, dar ocolite frecvent de români: Experții demontează mitul acestor blocuri

Piața imobiliară este împărțită: unii agenți recomandă blocurile vechi, alții le preferă pe cele noi. Specialiștii din domeniu susțin însă că locuințele construite recent vin cu mai multe beneficii, fiind optimizate energetic, dotate cu tehnologie modernă și proiectate pentru a reduce semnificativ costurile de întreținere. Totuși, multe dintre aceste blocuri sunt situate la periferie sau în cartiere mai îndepărtate, acolo unde încă mai existau terenuri disponibile pentru construcție, conform bugetul.ro.

Dezvoltatorii imobiliari ajung chiar să vândă apartamentele din blocurile noi la prețuri mai mici decât cele vechi. Un exemplu clar de evoluție a pieței imobiliare este cel al apartamentelor cumpărate în anul 2000: un apartament cu trei camere situat în centrul Bucureștiului putea fi achiziționat atunci cu 35.000 de euro. În 2008, prețul acestuia ajunsese la 210.000 de euro, pentru ca în 2012 să scadă la 90.000 de euro. În prezent, același apartament se vinde cu 120.000-150.000 de euro, fiind preferat în fața unuia nou.

În special în București, românii aleg blocurile vechi, construite între 1977 și 1989, considerându-le mai rezistente în caz de cutremur. Totuși, această convingere este doar un mit, spun experții.

„Este absolut un mit. În primul rând să ne gândim la tehnologia de construire, că vorbim de cum se toarnă betonul, ce zidărie se foloseşte. O să auziţi des că blocul a fost construit pentru nu ştiu cine, e construit pe bile. Astea sunt mituri urbane, foarte uşor de demontat”, a declarat Toma Filipovici, preşedintele APAIR, pentru Antena 3.

Deși blocurile noi oferă beneficii moderne și eficiență energetică, mulți cumpărători continuă să fie atrași de apartamentele vechi, considerându-le o investiție mai sigură și mai valoroasă.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Comisia de Etică a SNSPA a închis cazul referitor la profesorul Marius Pieleanu, întrucât acuzaţiile nu au putut fi dovedite / Dacă apar probe incontestabile, cazul poate fi redeschis

Infotrafic: Nu sunt înregistrate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo