Copiii care au nevoie de tratamente stomatologice pot fi feriţi de traume prin folosirea unor metode diverse, de la hipnoza medicală şi până la administrarea de gaz ilariant, a explicat, la Medika Tv, medicul stomatolog Lorelei Nassar.
„Copiii intră tot timpul în poveste şi ei sunt nişte candidaţi excepţionali pentru hipnoza medicală, pentru că, de fapt, hipnoza implică o intrare într-o stare de poveste. (…) Alături de asta, există instrumente puţin invazive, spre minim invazive ca inhalarea de gaz ilariant, monoxid de azot care produce stare de relaxare şi de bine, la mulţi dintre pacienţi adulţi duce la o stare de euforie, chiar hohote de râs”, a explicat Lorelei Nassar, medic stomatolog şi chirurg implantolog, într- emisiune la Medika TV.
Aceasta a povestit cum este administrat gazul ilariant copiilor.
„Acest gaz este livrat printr-o măscuţă şi noi le spunem copiilor povestea: ”Primeşti o mască, cum au piloţii în avion şi o să te simţi foarte bine”. Şi îi dăm să se joace cu măscuţa şi cu instrumentele respective, şi atunci masca este aplicată pe nasul pacientului. Procentul de protoxid de azot este crescut treptat, iniţial îi dăm sută la sută oxigen, ulterior creştem încet-încet până când se ajunge la concentraţia optimă şi până când vedem, după mimică, eu totdeauna observ foarte, foarte atent mimica pacientului, faţa lui îmi zice tot, nici nu are nevoie să îmi spună în cuvinte”, a precizat medicul.
Aceasta a adăugat că, la acest tip de anestezie, „lucrurile decurg foarte, foarte lent şi în siguranţă maximă”.