Lovitură de stat dejucată la Chișinău. Rețea formată din mercenari Wagner și moldoveni antrenați în Rusia, Serbia și Bosnia a fost destructurată

Printre instructori s-au numărat și mercenarii Wagner, iar finanțarea a fost asigurată de oligarhul fugar Ilan Şor, care se ascunde în afara țării după ce a fost implicat în furtul a un miliard de dolari din sistemul bancar.

Şor a fost acuzat recent și de implicare într-o schemă de corupere a alegătorilor din Republica Moldova, prin care doar în septembrie aproximativ 15 milioane de euro au fost direcționați spre 130.000 de persoane.

Planul privind răsturnarea violentă a puterii de la Chișinău au fost dezvăluiți cu doar 3 zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale și a referendumului privind integrarea europeană a Republicii Moldova. Ieri, au apărut și ultimele sondaje de opinie de dinainte de alegeri.

Potrivit acestora, Maia Sandu este favorită clară în primul tur, când pentru ea ar urma să voteze între 30 și 36% din participanții la vot. La referendumul privind integrarea europeană, cele două sondaje arată că aproximativ 55% din alegători vor vota DA, informează Radio Chișinău.

Tot ieri, președintele Maia Sandu a lansat un apel către populație să participe la referendum. Maia Sandu le-a adresat un mesaj și tinerilor, amintindu-le că procesul de votare durează doar trei minute, în comparație cu deceniile de așteptare ale țării sale pentru a adera la lumea liberă și dezvoltată.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Emmanuel Macron, despre Republica Moldova: Alegerea este simplă – model rusesc sau european

BCE reduce din nou dobânzile, iar bursele europene răspund cu creșteri spectaculoase