Lucrările la cel mai mare centru destinat persoanelor hipoacuzice din țară, inițiat de Arhiepiscopia Bucureștilor, se apropie de finalizare

Lucrările la cel mai mare centru destinat persoanelor hipoacuzice din România, inițiat de Arhiepiscopia Bucureștilor, avansează semnificativ, urmând să fie montat acoperișul. Construcția a început în anul 2022, iar finalizarea proiectului este estimată pentru sfârșitul anului 2025.

Un proiect de amploare pentru sprijinirea comunității hipoacuzice

Centrul este situat în Sectorul 5 al Capitalei, pe strada Doina, nr. 7, pe un teren donat de Parohia Bărbătescu Vechi. Până în prezent, s-au investit aproximativ 4 milioane de lei în lucrările de construcție.

„Lucrurile au mers cu suișuri și coborâșuri, ca în orice inițiativă menită să facă mult bine, și piedicile au fost pe măsură. Însă, slavă Domnului, acum vedem că ne apropiem de punctul în care vom acoperi și vom închide clădirea în totalitate”, a declarat pr. Ionuț Țuțea, consilier eparhial în cadrul Sectorului social-filantropic și misiune al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pentru Trinitas TV.

Un centru modern, adaptat nevoilor persoanelor hipoacuzice

După finalizarea construcției exterioare, spațiile vor fi amenajate conform standardelor legale. Centrul multifuncțional va include:

✅ O capelă pentru nevoile spirituale ale beneficiarilor;

✅ O sală de socializare și spații de joacă și studiu;

✅ Un after-school dedicat copiilor cu deficiențe de auz, pentru sprijin în pregătirea examenelor și testelor;

✅ O cantină socială, care va asigura zilnic 50 de porții de mâncare pentru persoanele din comunitate.

„Eforturile sunt susținute, avem oarecare predictibilitate în ceea ce privește finanțarea, însă fiecare ajutor contează. Persoane fizice și juridice au căutat să ne fie alături pentru susținerea acestui proiect și le mulțumim pentru acest fapt”, a mai precizat pr. Ionuț Țuțea.

Sprijin educațional și psihologic pentru copiii hipoacuzici

Pr. Mirel Ilie, parohul comunității hipoacuzice din București, a subliniat necesitatea aparaturii de specialitate și a serviciilor de îngrijire dedicate persoanelor cu deficiențe de auz.

„Beneficiarii centrului vor primi pregătire individuală, în funcție de categoria lor de handicap”, a explicat clericul. De asemenea, tinerii vor avea acces la:

-Consiliere psihologică, pentru a depăși dificultățile cauzate de marginalizare și statutul de persoană cu dizabilitate;

-Logopedie, pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare și vorbire;

– Sisteme moderne de comunicare și informare, adaptate nevoilor persoanelor hipoacuzice.

Cum puteți ajuta?

Comunitatea surzilor din Arhiepiscopia Bucureștilor a fost înființată în 1999, iar sprijinul pentru dezvoltarea acestui centru este esențial. Cei care doresc să susțină finalizarea lucrărilor, o pot face prin donații în contul:

RO12RNCB0069007655330174.

Acest proiect reprezintă un pas important pentru integrarea și sprijinirea persoanelor hipoacuzice în România, oferindu-le acces la educație, consiliere și sprijin spiritual.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Doi bărbaţi, la spital după ce remorca unui tractor folosit la munci agricole s-a răsturnat- Unul dintre răniţi, dus cu elicopterul SMURD la un spital

Psihiatrii din România nu sunt de acord cu pedepsele dure pentru șoferii drogați: ‘Ar trebui să se introducă teste cantitative cu praguri bine stabilite’