Marcel Ciolacu: Când am vorbit prima oară de reindustrializare, au şi ieşit unii, o hăhăială din aia, ”ia uite a venit ăsta ca Ceauşescu” / N-au înţeles nimic, văd că acum au început să înţeleagă. Reindustrializarea se face împreună cu mediul privat

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri, că atunci când a vorbit prima oară de reindustrializare, au şi ieşit unii – ”ia uite a venit ăsta ca Ceauşescu” – care nu au înţeles nimic din ceea ce a vrut să transmită, dar au început să o facă ulterior. Ciolacu a explicat că reindustrializarea se face împreună cu mediul privat. El a mai transmis că, dacă face acest lucru, România va merge înainte.

Marcel Ciolacu a fost prezent, vineri, la inaugurarea fabricii Opal-Teraplast Bistriţa.

 
”Dacă nu facem o dezvoltare paralelă, statul trebuie să se ţină de ceea ce a început, pentru prima oară în spitale, în educaţie, în infrastructura rutieră în infrastructura portoară, în infrastructura de căi ferate, dar ea trebuie să fie cumva echilibrată cu dezvoltarea mediului privat. Când am vorbit prima oară de reindustrializare, au şi ieşit unii, o hăhăială din aia, ia uite a venit ăsta ca Ceauşescu. N-au înţeles nimic, văd că acum au început să înţeleagă”, a afirmat Marcel Ciolacu.

 
El a menţionat că reindustrializarea se face împreună cu mediul privat. 
 
”Reindustrializarea se face împreună cu mediul privat.  Reindustrializarea o fac împreună cu grupul Metaplast pentru că dânsii au know-how-ul, au management-ul deja implementat şi dorinţa mea este să dezvolte cât mai repede. Dacă înţelegem exact acest plan complex, dar simplu, de fapt, important este cel mai mult să fie eficient, vom merge înainte. Dacă nu, vom rămâne în zona şi în cercul nostru strâmt, cum spunea poetul, de unde nu vom şti cum să ieşim peste doi, trei ani. Dar eu sunt optimist şi sunt ferm convins că vom avea şi o stabilitate politică confortabilă şi o schimbare de paradigmă în a nu-şi dori un preşedinte guvernul său personal, fiindcă am văzut ce a ieşit”, a mai declarat premierul Ciolacu.

Hunedoara: Mierea de tei, cu 80% mai puţină ca anul trecut; importurile din Ucraina – un alt pericol

Ciolacu: Toată lumea vorbeşte de deficitul din PIB / După agricultură şi fotbal, devenim specialişti şi în deficit / Cea mai mare provocare este deficitul comercial. Aici trebuie să intervenim şi prin micro-management