Mărturii macabre: canibalii descriu în detaliu ce gust are carnea de om

Oamenii au început să consume carne acum cel puțin 2.5 milioane de ani în urmă. Probabil la început golea oasele stârvurilor de mamifere răpuse de prădători, pentru ca mai apoi să vâneze singur alte animale. Omul, ca multe alte specii, și-a vânat și consumat inclusiv proprii semeni. În unele zone de pe glob până de curând. Se spune că forme de canibalism ritualic a fost întâlnite în zone precum Papua Noua Guinee până în anii 90, ai secolului trecut.

Arheologii au descoperit urme ale canibalismului încă de acum 100.000 de ani, perpetuate fie sub formă de ritual, fie dintr-o necesitate practică a supraviețuirii. Triburile care practicau canibalismul ritualic dar și canibalii patologici, din lumea contemporană, au lăsat mărturii referitoare și la gustul cărnii de om. Ba chiar unii dintre aceștia au afirmat că omul are una dintre cele mai rafinate tipuri de carne, în rândul mamiferelor, cu un gust variabil, în funcție de individ, de zona corpului dar și de stilul de viață al defunctului.

În anul 2005-2006, Paul Raffaele efectua o călătorie de documentare pentru Smithosian Magazine, în Papua Noua Guinee. Insula este cunoscută ca fiind locuită de triburi care au practicat până târziu canibalismul ritualic. Mai precis, își consuma atât inamicii învinși în luptă dar mai ales pe „khakhua”, adică vrăjitori, persoane rău intenționate din comunități care practicau un soi de magie neagră împotriva celorlalți. Acești khakhua era vânați de războinici, uciși și mai apoi consumați. În reportajul său „Sleeping with cannibals”, Paul Raffaele arată experiența și discuțiile sale cu triburile de canibali privind această practică.

Doi vânători Bailom și Kilikili au povestit cum au ucis un om bănuit de vrăjitorie. L-au eviscerat împreună cu tribul și l-au mâncat. Cu această ocazie cei doi canibali au dezvăluit și ce gust are carnea de om. În funcție de vârstă, omul are gust fie de carne de porc, fie de cazuar tânăr (un soi de struț din zona Pacificului). „În folclorul canibalilor, relatat în multe cărți și articole, omului pregătit pentru a fi consumat i se spunea „porcul cel lung”, datorită gustului similar.”, spune Paul Raffaele în reportajul său. Tocmai de aceea tribul pregătește carnea umană la fel ca pe cea de porc. Alți războinici, precum Bailom, au mărturisit jurnalistului că de fapt carnea de om poate avea gustul celei de cazuar tânăr. Adică puțin mai dură, asemănătoare cu cea de vânat, dar cu o savoare aparte. „Creierul este favoritul meu”, povestea vânătorul Bailom, acum două decenii, jurnalistului Paul Raffaele.

Un alt jurnalist, William Seabrook, de aceast dată de la New York Times, a făcut o călătorie în anii 30, în Africa de Vest. Pentru a documenta un reportaj, a trăit o vreme în tribul Guera. În urma acestei experiențe a scris cartea „Jungle Ways”. Cum tribul Guera practica canibalismul ritualic, adică mâncau trupurile adversarilor uciși, Seabrook, pentru a le câștiga încrederea, a gustat și el din carnea inamicilor.

„Era ca cea a unui vițel bun, bine dezvoltat, nu tânăr dar nici matur încă. Nu era ca nicio altă carne pe care am gustat-o vreodată. Este atât de asemănătoare cu cea a unui viţel bine dezvoltat încât nicio altă persoană cu sensibilitate gustativă normală nu ar distinge-o de cea a unui viţel”, scria acesta. Opinia lui William Seabrook este susținută și de mărturiile a doi canibali patologici, criminali în serie. Este vorba despre Jorge Negromonte Da Silveira care a mâncat împreună cu nevasta și amanta nu mai puțin de trei femei.

Jorge Negromonte mărturisea că aceea carne de om are gust de vită. La fel susținea și faimosul criminal în serie Jeffrey Dahmer. Alți criminali în serie mărturiseau că de fapt omul are gust de porc. La fel spunea și Tobias Schneebaum, un artist american care a studiat arta în Peru, în anii 50 și care a trăit alături de tribul de canibali Arakmbut. Peter Bryan, un alt criminal în serie povestea că tânăra de 20 de ani pe care a ucis-o și consumat-o avea gust de pui, scrie adevarul.ro.

Gustul cărnii de om, așa cum arată majoritatea mărturiilor, variază de la aroma cărnii de porc, la cea de vită. Ba chiar și de pui. Asta indică faptul că aceasta variază în funcție de vârsta și sexul respectivei persoane. Contează și stilul de viață, inclusiv alimentația. Un restaurant britanic a încercat la un moment dat, pe baza mărturiilor să reproducă gustul cărnii de om, combinând arome de carne de vită, porc și oaie.

Cel mai probabil persoanele active, musculoase sau cei cu dietă preponderent vegană au un gust asemănător cărnii de vită. Cei care consumă o dietă omnivoră în adevăratul sens al cuvântului au gust de carne de porc. Specialiștii de la Secția de „Știință a cărnii”a Universității Texas A&M spun că omul are carnea roșie, la fel ca cea de vită datorită proteinei numită mioglobină. Dar gustul poate să difere de carnea de vită, în funcție de alimentația fiecărui individ, cantitatea de musculatură și nivelul de sedentarism. Evident contează și vârsta dar și sexul. Așa cum mărturisea un canibal notoriu, carnea de femeie tânără este mult mai fragedă și seamănă la gust, cu cea de pui.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Provocările online fac o nouă tragedie. Un adolescent a murit după un experiment bizar – Ce spun medicii

Comisia Europeană intră tare după explozia facturilor: Marii afaceriști primesc reduceri speciale