Meciul Real Sociedad-Anderlecht: Fanii belgieni au scăpat de sub control, Oyarzabal dă vina pe UEFA pentru că nu a oprit meciul / Partida a fost arbitrată de Marian Barbu

Căpitanul echipei Real Sociedad, Mikel Oyarzabal, a criticat, joi, decizia UEFA de a nu opri meciul din Liga Europa cu Anderlecht (1-2), arbitrat de Marian Barbu, după ce fanii belgieni au aruncat cu diverse obiecte proiectile în tribunele în care erau spaniolii, relatează RMC Sport.

Unii dintre fanii din tribune au spart un geam de protecţie şi au aruncat cu scaune (care fuseseră smulse în prealabil) în tribuna spectatorilor spanioli .

Meciul a fost întrerupt pentru scurt timp de către arbitru din cauza incidentelorr, în timp ce jucătorii belgieni au făcut apel la fanii lor să se calmeze. Dar partida s-a reluat curând, spre nedumerirea lui Oyarzabal, care a criticat forul european.

„Totul a fost umbrit de ceea ce s-a întâmplat şi asta este ceea ce trebuie să prioritizăm”, a declarat atacantul după meci. „Nu este posibil ca oamenii care vin să vadă meciul să facă asta cu frică sau să plece pentru că patru idioţi aruncă cu lucruri. UEFA nu a luat măsuri atunci când ar fi trebuit. Pe bancă, am început să vedem oameni în colţul tribunei familiei ridicând braţele şi alergând. Ei (fanii belgieni) spărseseră geamul şi se strecurau să arunce cu lucruri pe dedesubt. Toată lumea era conştientă de ceea ce se întâmpla, i-am spus delegatului să vorbească cu preşedintele pentru a opri jocul, dar nimeni nu a făcut nimic.”

„Mesajul de astăzi este către UEFA, pentru a-i face să înţeleagă că astfel de lucruri nu se pot întâmpla, că dăunează imaginii fotbalului actual, pentru că ei ar putea fi principalii vinovaţi pentru că nu au oprit în acest moment”. 

El deplânge, de asemenea, o anumită lipsă de responsabilitate din partea arbitrului. „Nu ştiu dacă ar fi trebuit să suspendăm meciul sau să mergem la vestiare, dar ar fi trebuit să existe un moment de pauză, pentru ca arbitrul să fluiere şi pentru ca noi să ne concentrăm asupra a ceea ce trebuia să ne concentrăm, pentru că toată lumea era cu ochii pe ceea ce se întâmpla în tribune. Prioritatea nu era fotbalul, ci oprirea a ceea ce se întâmpla în tribune.”

Oyarzabal a încheiat prin a-şi exprima surprinderea că unii suporteri belgieni violenţi au fost lăsaţi să facă deplasarea. „Ştiind de la început cine urma să vină, ar fi trebuit să luăm măsuri şi să nu aşteptăm ca lucrurile să se întâmple”, spune el. „Nu are rost ca el să fie sancţionat mâine şi să nu aibă voie să asiste la un meci de fotbal pentru că răul de astăzi i-a afectat pe suporterii mei. Nu poţi veni la un meci de fotbal ca să fii un dobitoc şi, înainte de asta, vânzarea biletelor ar trebui verificată la UEFA”.

Poliţia a intervenit la pauză în tribunele belgiene şi a arestat cinci suporteri. La finalul meciului, Mikel Oyarzabal şi Álvaro Odriozola s-au năpustit asupra mai multor jucători de la Anderlecht care mergeau să îşi salute suporterii, acuzându-i că aprobă violenţele comise de fanii lor.

 

INS: Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au crescut în primele opt luni cu 4,8%, la 9,83 milioane persoane

Prinţul William a renunţat la Jocurile Olimpice de la Paris pentru a o proteja pe Kate în timpul tratamentului de chimioterapie/ VIDEO