Medic român întors din străinătate: ‘Deși pare greu de crezut de către opinia publică, nu salarizarea este principalul motiv pentru care pleacă medicii’

Oargă susține că, din păcate, România are cel mai mare procent de medici raportat la populație care au părăsit țara (37%) și lucrează în diferite locuri în lume.

„Motivul principal, deși greu de crezut de către opinia publică, nu este salarizarea, ci mai degrabă condițiile de muncă, managementul defectuos al spitalelor și faptul că simți că dezvoltarea ta personală se face ‘în ciuda faptului’ nu ‘datorită’ mediului de lucru. Încă nu am depășit medicina paternalistă, ‘cum zic eu așa e bine pentru că sunt șeful aici’, respectul reciproc între colegi și mai avem foarte mult de lucru la dezvoltarea inteligenței emoționale, în primul rând a medicilor”, a explicat el.

El a adăugat că nivelul de salarizare este „chiar bun”, problema fiind mai degrabă „mediul de lucru necorespunzător, orgoliile din secții și condițiile de muncă, unde lipsa de respect față de tine, de meseria ta, te face să te gândești dacă aparții acelui loc cu adevărat și poate ți-ar fi mai bine în altă parte, de unde și continuul exod medical pe care România îl trăiește”.

Paul a prezentat fluturașul său de salariu de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pe luna octombrie 2024.

Din salariul de bază, după ce s-au scăzut toate taxele și impozite, rezidentul rămâne în mână cu 9.642 de lei, adică aproape 2.000 de euro. Mai exact, 1.928 de euro.

Italia: Un jucător de la Sampdoria a răspuns la scandările rasiste imitând o maimuţă. El a primit un cartonaş galben – VIDEO

VIDEO Coca-Cola, cafea sau vin roșu? Experimentul unui stomatolog dezvăluie răspunsul șocant la întrebarea ‘care băutură îți pătează mai mult dinții?’