Memorandum în domeniul inovării sectorul public, semnat între România şi Agenţia de Stat pentru Servicii Publice şi Inovaţii Sociale din Azerbaidjan / Mircea Abrudean: Avem posibilitatea de a învăţa de la cei mai buni

România a semnat un Memorandum în domeniul inovării sectorul public, cu Agenţia de Stat pentru Servicii Publice şi Inovaţii Sociale din Azerbaidjan. Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, a apeciat că, astfel, Româmnia are posibilitatea de a învăţa de la cei mai buni.

”Astăzi, la Palatul Victoria, a avut loc ceremonia de semnare a Memorandumului în domeniul inovării sectorul public între România şi Ageţia de Stat pentru Servicii Publice şi Inovaţii Sociale sub egida Preşedintelui Republicii Azerbaidjan”, anunţă, luni, Secretariatul General al Guvernului.

Potrivit sursei citate, documentul a fost semnat de către Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului României şi Ulvi Mehdiyev, preşedintele Agenţiei de Stat pentru Serviciul Public şi Inovaţii Sociale, din subordinea preşedintelui Republicii Azerbaidjan.

“Trebuie să investim în abordări inovatoare în prezent, să susţinem inovaţia de-a lungul ciclurilor politice şi instituţionale şi să analizăm viitorul pentru a ne orienta spre cele mai bune rezultate posibile pentru România (…) Prin colaborarea cu Agenţia de Stat pentru Servicii Publice şi Inovaţii Sociale din Azerbaidjan, pe care o oficializăm astăzi prin semnarea acestui Memorandum în domeniul inovării sectorul public, avem posibilitatea de a învăţa de la cei mai buni şi de a prezenta România la scară globală, dar şi mai important, avem ocazia să eficientizăm serviciile publice şi să le aducem mai aproape de cetăţeni”, a transmis Mircea Abrudean.

Potrivit datelor transmise de Secretariatul General al Guvernului, ”realizările importante ale Republicii Azerbaidjan în furnizarea de servicii publice sunt recunoscute la nivel internaţional, în special prin stabilirea şi funcţionarea cu succes a modelului «ASAN xidmət»”. .

Acesta reprezintă un nou concept în dezvoltarea şi furnizarea de servicii publice, recunoscut la nivel global ca un brand de furnizare de servicii publice şi private într-un spaţiu unic.

 

Măsură nepopulară pentru reducerea deficitului uriaș: Analiștii financiari spun că TVA va crește din 2025

Sorin Elisei, Director General Ministerul Energiei, anunţă: Vom creşte nivelul de utilizare a pompelor de căldură în locuinţe. Program de subvenţionare