Ministerul Justiţiei: Guvernul a alocat 25 de milioane de lei pentru extinderea şi renovarea sediului ICCJ

Guvernul a alocat 25 de milioane de lei pentru extinderea şi renovarea sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a informat, luni, Ministerul Justiţiei.

„Consolidarea capacităţii instituţionale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) reprezintă un obiectiv important pentru Ministerul Justiţiei. În şedinţa de Guvern de astăzi (luni – n.r.) a fost făcut un pas important înainte în acest sens, fiind asigurate fondurile necesare, respectiv 25.000 mii lei, pentru un sediu care să corespundă desfăşurării activităţii în condiţii optime a acestei instituţii fundamentale pentru sistemul judiciar”, se precizează într-un comunicat al MJ transmis AGERPRES.

Potrivit surse citate, Programul de guvernare 2023 – 2024 prevede la capitolul Justiţie: „Guvernul, prin Compania Naţională de Investiţii, va continua proiectele de extindere a sediului ICCJ şi a renovării sediului existent, alocând în acelaşi timp resursele necesare pentru asigurarea, prin închiriere, a unui sediu temporar pe termen scurt şi mediu, până la finalizarea noii construcţii şi a renovării sediului actual al ICCJ”.

ICCJ îndeplineşte un rol principal în ceea ce priveşte exercitarea puterii judecătoreşti, asigurând, totodată, „interpretarea şi aplicarea unitară a legii de către celelalte instanţe judecătoreşti, potrivit competenţei sale”, menţionează ministerul.

Conform comunicatului, Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2022 – 2025 are, de asemenea, prevederi clare privind consolidarea capacităţii instituţionale la nivelul ICCJ, direcţiile principale vizând, pe de o parte, asigurarea condiţiilor optime de desfăşurare a activităţii instituţionale, iar pe de altă parte, revizuirea competenţelor Instanţei supreme în vederea îmbunătăţirii eficienţei proceselor judiciare desfăşurate la nivelul acesteia.

„Investiţiile în infrastructura judiciară reprezintă o componentă importantă şi sunt prioritare. La nivelul anului 2023, au fost alocate aproape 27.000 mii lei doar pentru construcţia de instanţe judecătoreşti, alte peste 3.400 mii lei fiind direcţionate pentru dotările instanţelor judecătoreşti. Numai în a doua jumătate a anului trecut, au fost finalizate 11 obiective de investiţii la nivelul întregii ţări, între acestea remarcându-se cele de la Tribunalul Gorj şi de la Judecătoria Slatina, de la sediul Judecătoriei Târgovişte sau de la Curtea de Apel Târgu Mureş”, precizează Ministerul Justiţiei.AGERPRES/(AS – autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: www.agerpres.ro

Constanţa: Anchetă a poliţiei după ce un bărbat a legat un câine de autoturism şi a circulat pe o stradă din Năvodari

Tenis: Emma Răducanu a declarat forfait pentru turneul de la Beijing din cauza unei accidentări