Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, susține Proiectul „Agerpres Daily News | Hold History”

Palatul Victoria a găzduit, astăzi, un eveniment deosebit care marchează o etapă importantă în lupta împotriva dezinformării și în promovarea jurnalismului autentic prin integrarea tehnologiei blockchain și a tokenurilor non-fungibile (NFT). Proiectul „Agerpres Daily News | Hold History”, inițiat de ICI București în colaborare cu Agenția Națională de Presă AGERPRES, beneficiază de sprijinul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, condus de ministrul Bogdan Ivan.



Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a subliniat importanța acestui proiect, afirmând: „Într-o lume dominată de provocările digitale, utilizarea blockchain-ului pentru a garanta autenticitatea și veridicitatea informațiilor este esențială. Lansarea ”Agerpres Daily News | Hold History” este un alt pas crucial în construirea unui ecosistem digital sigur și bine informat.”

Această inițiativă inovatoare propune transformarea știrilor autentice și verificate în NFT-uri, oferind astfel consumatorilor oportunitatea de a deține o parte din cele mai relevante momente de actualitate. Fiecare NFT reprezintă o „capsulă a timpului”, imortalizând evenimente semnificative din viața națională și globală, disponibile pe platforma ICI D|Services. NFT-urile, lansate zilnic în ediții limitate, sunt însoțite de fotografii, fragmente de articole și artă digitală, creând astfel o experiență interactivă pentru utilizatori.

Sursa foto: ICI București – Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică

Televiziunea Română va difuza o ediţie „Profesioniştii” în memoria Deliei Budeanu

Jurnalismul intră în era NFT-urilor