Ministrul Economiei, despre ‘concedierile voluntare’ de la Dacia: ‘De fapt este o modernizare și o recalificare a forței de muncă’

„Industria unde am cea mai mare îngrijorare astăzi este industria auto, sunt în discuții tot timpul cu reprezentanții industriei din România, m-am întâlnit săptămâna aceasta cu Asociația Constructorilor Europeni de Automobile, la fel și cu ACAROM-ul, nu este un lucru care se întâmplă astăzi în România, din contră, companiile din România produc și au o piață foarte bună în Europa și în lume. Nu se pune problema în așa fel (ca angajați români să fie concediați, n.red.), singurii care au anunțat o restrângere cu 300 de oameni sunt cei de la Dacia, în același timp am vorbit cu ei și mi-au spus că fac angajari, caută în cercetare-dezvoltare, deci de fapt este vorba de o modernizare a unor linii de producție și de o recalificare a forței de muncă existente, deci nu văd niciun pericol”, a declarat ministrul Economiei.

Angajații Dacia Mioveni care au părăsit uzina de la 1 octombrie vor primi compensații semnificative, în funcție de vechimea în companie, sumele ajungând până la 185.000 lei net pentru cei cu o experiență de peste 16 ani, conform puterea.ro. Liderul sindical Viorel Ungureanu a declarat că toți angajații afectați de reorganizare au primit soluții: fie li s-a aprobat plecarea voluntară, fie le-au fost păstrate posturile. Aproximativ 50 de persoane vor fi relocate pe alte posturi în cadrul uzinei.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Superliga: Sepsi OSK – UTA Arad 1-0

Bărbat în stare gravă după ce a căzut de la înălţime lângă Acvariul de pe faleza Cazinoului