Mircea Geoană, întrebat despre premierul pe care l-ar desemna: Persoana primului ministru este o chestiune de apanajul partidelor, nu este problema mea cine este lider la PSD, la PNL, la USR sau în altă parte

Candidatul independent la Preşedinţie Mircea Geoană afirmă că principala sa condiţie legată de desemnarea unui prim ministru nu ţine de numele unei persoane, nici de culoarea politică a celui desemnat. Întrebat pe cine ar desemna prim-ministru dintre Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, Geană aminteşte că partidele mari şi-au schimbat liderii atunci când aceştia au pierdut alegerile.

„Prima mea condiţie nu este legată de persoană sau de culoarea de partid, ci despre ceea ce putem să stabilim împreună, între viitorul preşedinte şi viitorul guvern, sau viitoarele guverne, nu o să fie unul singur în cinci sau zece ani, cu privire la lucrurile pe care vrem să le facem. Persoana primului ministru este o chestiune de apanajul partidelor, nu este problema mea cine este lider la PSD, la PNL, la USR sau în altă parte”, a afirmat Mircea Geoană răspunzând unei întrebări, joi, după depunerea candidaturii sale. 

El spune că, având în vedere experienţa politică din România, că este foarte posibil ca, dacă el câştigă alegerile prezidenţiale, să nu mai fie la putere actualele conduceri ale partidelor, „pentru că vor fi fost într-o situaţie neplăcută”: 
„Eu aştept cu respect votul românilor şi pentru parlamentare, vom vedea configuraţia Parlamentului, vom vedea ce lidership vor avea partidele parlamentare, voi discuta cu aceste partide şi voi desemna nu doar un prim-ministru, dar şi un program de guvernare şi prezidenţial pe care să stabilim că-l facem împreună la modul cel mai serios”, argumentează Mircea Geoană. 

El spune că, având în vedere „volumul şi compromisul politic” dintre PNL şi PSD, cele două formaţiuni „nu au făcut lucruri mari, au făcut lucruri mici”, el admiţând că cele două formaţiuni au făcut şi lucruri bune, cum ar fi majorarea pensiilor.

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă cere Ministerului Muncii recunoaşterea oficială a problemelor de sănătate mintală, ca motiv justificat pentru concediu medical

Noaptea Albă a Galeriilor – NAG are loc între 4 şi 6 octombrie, în Bucureşti şi alte 12 oraşe