Misiunea Psyche, lansată de NASA, a trimis un semnal de pe orbita planetei Marte

Sonda Psyche, lansată de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida în luna octombrie a anului trecut, este prima misiune americană din istorie care va studia un asteroid bogat în metale şi care se află în regiunea îndepărtată a Centurii de asteroizi dintre planetele Marte şi Jupiter.

La aproape un an după lansare, inginerii care lucrează în cadrul experimentului Deep Space Optical Communications au trimis un semnal laser de pe Terra către sonda Psyche, aflată la o distanţă de aproximativ 460 de milioane de kilometri de planeta noastră, potrivit NASA.

La scurt timp după atingerea acestui obiectiv, pe 29 iulie, demonstraţia tehnologică a încheiat prima fază a operaţiunilor sale după lansarea misiunii Psyche.

Această etapă importantă este o dovadă că oamenii ar putea într-o bună zi să transmită date către şi de pe planeta Marte cu ajutorul laserelor, potrivit NASA.

Transportând date cu viteze de până la 100 de ori mai mari decât frecvenţele radio, laserele pot permite transmiterea de informaţii ştiinţifice complexe, precum şi de imagini şi clipuri video de înaltă definiţie, care sunt necesare pentru a sprijini următorul salt tehnologic uriaş al omenirii, atunci când astronauţii vor călători pe planeta Marte şi dincolo de aceasta, au declarat inginerii de la NASA.

Sonda spaţială Psyche rămâne stabilă şi în stare bună de funcţionare, folosind propulsia ionică pentru a îşi accelera deplasarea spre acel asteroid bogat în metale din centura principală de asteroizi dintre planetele Marte şi Jupiter, a adăugat agenţia spaţială americană.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Anunț de ultimă oră la Ministerul Muncii pentru sinistrații din Galați: Se virează banii de la Guvern

Sonda spaţială Hera va fi lansată în curând pentru a studia un asteroid deviat de NASA