Mutare neașteptată a controversatei judecătoare Popoviciu: Vrea înapoi la instanța care tranșează dosarul tragediei de la 2 Mai

 

Conform listelor publicate astăzi, 8 noiembrie 2024, de CSM în cadrul etapei a II-a a cererilor de transfer ale magistraților, Judecătoare, care a gestionat dosarul tragediei din 2 Mai, în care Vlad Pascu este anchetat penal, a solicitat mutarea înapoi la instanța din Mangalia, de unde s-a transferat în urmă cu câteva luni.

Reamintim că CSM va examina ultima sesizare de abatere disciplinară, a Inspecției Judiciare, în ședința secţia pentru judecători în materie disciplinară din data de 13 noiembrie 2024.

„Acțiunea disciplinară exercitată față de POPOVICIU IOANA-ANCUȚA, judecător la Judecătoria Constanţa, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 271 lit. s) teza a II-a raportat la art. 272 alin. 2 și 3 din Legea nr. 303/2022 privind statutul Judecătorilor și al procurorilor, a constat în:

– nerespectarea dispozițiilor referitoare la studiul dosarului și pregătirea judecății, maniera aparte, neprofesionistă de conducere a unui proces, chiar dacă anterior judecătorul a fost sancționat pentru aceeași abatere disciplinară;

– nerespectarea dispozițiilor procedurale ce reglementează judecata în primă instanță, respectiv acelea ce vizează citarea părților și comunicarea actelor dosarului (art. 153 alin. 1 și art. 79 alin. 1 Cod procedură civilă), cât și punerea în discuția contradictorie a părților a cererilor, împrejurărilor de fapt și a temeiurilor de drept prezentate în scris (art. 14 și art. 224 Cod procedură civilă);

– refuzul implicit sau chiar explicit de a soluționa unele dintre acestea la momentul procesual stabilit de către legiuitor cu încălcarea principiilor generale de drept și a drepturilor procesuale ale părţilor, deși dispozițiile legale încălcate de magistrat nu comportă niciun fel de dificultate, nu sunt dispoziții legale recente ori cu totul deosebite, nu pun în discuție probleme de drept deosebite, fiind aplicate în mod constant și uniform la nivel național.

Exercitarea acțiunii disciplinare reprezintă o etapă a procedurii disciplinare și nu constă definitiv vinovăția judecătorului sau procurorului cercetat disciplinar“, se menționează în sesizarea CSM.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

UPDATE

Micovschi (Rapid) – Ştim că UTA joacă mai mult pe contraatac, însă am pregătit bine meciul