Muzeul de Artă Recentă lansează „Şcoala de Vară MARe de mic”

#image_title

MARe/Muzeul de Artă Recentă invită copiii cu vârste între 5 şi 12 ani să exploreze lumea artei contemporane într-un mod interactiv şi creativ, printr-un program educaţional dedicat lor: „Şcoala de Vară MARe de mic”.

Între 2 şi 31 iulie, în fiecare luni, miercuri şi joi, cei mici vor avea parte de experienţe artistice adaptate curiozităţii şi vârstei lor, desfăşurate în incinta muzeului. Programul include ateliere de creaţie, tururi ghidate în expoziţia MARe şi jocuri de echipă care stimulează empatia, cooperarea şi exprimarea liberă. Activităţile sunt gândite special pentru două grupe de vârstă: 5-7 ani şi 8-12 ani.

Participanţii pot opta pentru două variante de program: Half Day (09:00-13:00) sau Full Day (09:00-17:00).

În cadrul atelierelor, copiii vor experimenta tehnici variate de lucru: desen contemporan, colaj, pictură în tehnici mixte, modelaj, acuarelă sau exerciţii de sinestezie artistică. Totul este coordonat de traineri cu experienţă în educaţie artistică şi pedagogie, într-un cadru prietenos, cu grupuri mici care permit atenţie individualizată.

„Şcoala de Vară MARe de mic e mai mult decât un program de vacanţă – e un spaţiu în care copiii se simt văzuţi, ascultaţi şi încurajaţi să gândească liber. Avem timp să lucrăm cu fiecare copil, să le dezvoltăm încrederea în propriile idei şi să-i ajutăm să descopere bucuria de a crea”, spune Ioana Enache, director MARe/Muzeul de Artă Recentă.

Costul participării este de 200 de lei pe zi pentru programul de 4 ore şi 300 de lei pe zi pentru programul complet de 8 ore. Se acordă o reducere de 15% pentru participări de minimum cinci zile sau pentru înscrierea în program a unui al 2-lea copil din aceeaşi familie. Biletele se pot procura exclusiv online, cu cel puţin o zi înainte de data aleasă, până la ora 14:00. În prima etapă, rezervările sunt disponibile pentru perioada 2–10 iulie.

Bilete Half day > https://shorturl.at/LrZeS
Bilete Full day > https://shorturl.at/WrAZQ
Pentru informaţii suplimentare, părinţii pot contacta echipa MARe la adresa de e-mail [email protected] sau telefon / 0769 017 872.
Toate activităţile se desfăşoară la sediul muzeului, situat pe Bulevardul Primăverii nr. 15, Bucureşti.

MARe este un hub cultural, care a prezentat deja publicului din România peste 50 de expoziţii internaţionale şi româneşti, inclusiv „Efectul Picasso”, pe lângă multe evenimente conexe: concerte, teatru, dans contemporan, seri de poezie proiecţii de filme, mese rotunde, tururi ghidate.

MARe este totodată primul muzeu privat deschis după mai bine de 100 de ani, punând la dispoziţia publicului clădirea de 1200 mp, desfăşurată pe 5 niveluri, dotată cu toate spaţiile, echipamentele, serviciile, programele şi personalul de specialitate cerute de exigenţele muzeografice. Reprezentând, probabil, cea mai importantă investiţie privată într-un proiect de acest tip, MARe îşi asumă cu seriozitate rolul de catalizator, fiind un nou reper cultural pe harta oraşului Bucureşti şi nu numai. Nou, atât din punct de vedere cronologic, cât şi din punct de vedere al discursului, al abordării, al propunerilor sale şi al unui important departament educaţional, MARe îşi propune să fie din toate punctele de vedere un „spaţiu-eveniment” deschis artei contemporane. MARe/Muzeul de Artă Recentă, realizat şi administrat de Fundaţia MARe, a fost deschis publicului în octombrie 2018. 

ANSVSA a dat amenzi de aproape 5,5 milioane de lei şi a suspendat activitatea a 11 supermarketuri şi zece hipermarketuri, în campania „Zero toleranţă pentru neregulile alimentare”, din ultimele două săptămâni

Cercetători polonezi trag un semnal de alarmă cu privire la lup