Muzică de Mozart necunoscută până acum, descoperită de cercetători din Leipzig

O compoziţie, necunoscută până acum, de Wolfgang Amadeus Mozart pe când acesta se afla probabil la începutul adolescenţei, a fost descoperită la o bibliotecă din Germania, potrivit The Guardian.

Aceasta datează de la mijlocul până la sfârşitul anilor 1760 şi constă din şapte mişcări miniaturale pentru un trio de coarde, cu o durată de aproximativ 12 minute, au precizat joi bibliotecile municipale din Leipzig.

Născut în 1756, Mozart a fost un copil-minune şi a început să compună la o vârstă foarte fragedă, sub îndrumarea tatălui său.

Cercetătorii au descoperit opera la biblioteca muzicală a oraşului în timp ce alcătuiau cea mai recentă ediţie a catalogului Köchel, arhiva definitivă a lucrărilor muzicale ale lui Mozart.

Manuscrisul nou descoperit nu a fost scris de Mozart, ci se crede că este o copie făcută în jurul anului 1780, au declarat cercetătorii.

Lucrarea a fost interpretată joi de un trio de coarde la prezentarea noului catalog Köchel în oraşul austriac Salzburg. La Opera din Leipzig, ea va fi interpretată în premieră, sâmbătă.

În catalog, este denumită „Ganz kleine Nachtmusik”, potrivit bibliotecilor din Leipzig.

Manuscrisul este cu cerneală maro închis pe hârtie manuală alb-mediu, iar părţile sunt legate individual, au precizat acestea.

Catalogul Köchel descrie lucrarea ca fiind „scrisă înainte de prima călătorie a lui Mozart în Italia”, potrivit bibliotecilor municipale.

 

Marea actriţă Sophia Loren împlineşte 90 de ani – VIDEO

VIDEO Nicolae Ciucă, confruntat cu scenariul retragerii din cursă și susținerea lui Mircea Geoană: Este absolut incredibil