Netanyahu: Armata israeliană a găsit ‘armament rusesc de ultimă generaţie’ în ascunzătorile Hezbollah

Rezoluţia 1701 a Consiliului de Securitate al ONU din 2006 „a cerut ca singurele arme prezente la sud de Litani să fie cele ale armatei libaneze”, a amintit el cotidianului francez. „Or, în această zonă, Hezbollah a săpat sute de tuneluri şi ascunzători, unde tocmai am găsit o cantitate de arme ruseşti de ultimă generaţie”, a adăugat el.

Jurnalul american The Washington Post, citând oficiali israelieni, a informat recent despre cantităţi importante de arme descoperite de armata israeliană în Liban şi aduse în Israel, „printre care numeroase rachete antitanc ruseşti şi chineze de vârf”.

După aproape un an de schimburi de focuri la frontieră cu Hezbollahul, Israelul a început în Liban pe 23 septembrie o intensă campanie de lovituri aeriene împotriva bastioanelor acestei organizaţii, apoi o ofensivă terestră în sud.

Israelul afirmă că doreşte să îndepărteze Hezbollah de frontiera sa şi să pună capăt atacurilor sale cu rachete, pentru a permite întoarcerea în nordul teritoriului a aproximativ 60.000 de locuitori strămutaţi.

Nu mai aruncați această plantă! Este plină de antioxidanți și dacii o foloseau ca plantă tămăduitoare

Kievul susține că a ucis 6 ofițeri nord-coreeni într-o bază militară rusă din Donețk