Netanyahu califică drept ”complet false” afirmaţiile potrivit cărora Israelul atacă în mod deliberat forţele ONU de menţinere a păcii

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins afirmaţiile potrivit cărora armata sa atacă în mod deliberat forţele de menţinere a păcii ale Naţiunilor Unite în sudul Libanului ca fiind „complet false”, potrivit CNN.

”Este exact contrariul”, a declarat el luni într-o declaraţie video, adăugând că Israelul a «cerut în mod repetat Forţelor Interimare ale Naţiunilor Unite în Liban (UNIFIL) să se îndepărteze de calea pericolului» şi să «părăsească temporar zona de luptă».

În ultima săptămână, ONU a declarat că armata israeliană a tras asupra forţelor sale de menţinere a păcii, a intrat cu forţa într-o bază, a oprit o mişcare logistică critică şi a rănit mai mult de o duzină de soldaţi ai săi în sudul Libanului.

Israelul a acuzat Hezbollah că operează în zonele din apropierea posturilor UNIFIL şi a avertizat forţele ONU de menţinere a păcii din Liban că sunt „în pericol”. „Israelul nu luptă împotriva UNIFIL. Nu se luptă cu poporul libanez. Se luptă cu Hezbollah, proxy-ul Iranului, care foloseşte teritoriul libanez pentru a ataca Israelul”, a continuat el, adăugând că «Hezbollah foloseşte facilităţile şi poziţiile UNIFIL drept acoperire în timp ce atacă oraşele şi comunităţile israeliene».

Prim-ministrul a declarat că ţara sa regretă orice prejudiciu adus personalului UNIFIL şi a insistat că IDF „face tot posibilul pentru a preveni astfel de incidente”.

Ministrul Sebastian Burduja participă marţi la Reuniunea Consiliului Transporturi, Telecomunicaţii şi Energie

Tehnologia hibridă low-cost oferă Renault spaţiu să respire, în tranziţia grea către vehicule electrice