Mii de pagere şi walkie-talkie utilizate de Hezbollah au explodat pe 17 şi 18 septembrie, ucigând 42 de persoane şi rănind aproximativ 3 500, majoritatea agenţi Hezbollah. Israelul nu a revendicat niciodată oficial atacul şi nici nu s-a clarificat exact cum şi când au fost sabotate dispozitivele.
În cadrul reuniunii, prima de la demiterea ministrului apărării Yoav Gallant, Netanyahu a declarat că multe figuri politice şi de securitate de rang înalt s-au opus operaţiunii, precum şi asasinării liderului Hezbollah Hassan Nasrallah.
Făcând probabil aluzie la Gallant, Netanyahu a declarat: „Când am vrut să îl elimin pe Nasrallah, să intru în Rafah şi alte lucruri – au existat persoane care s-au opus în cadrul cabinetului. Una dintre afirmaţii a fost reticenţa Statelor Unite de a coopera. Nu am fost de acord şi am mers până la capăt. Există persoane din interior şi din exterior care mint cu privire la acordul de eliberare a ostaticilor. Ei mint despre familii”.
Demiterea lui Gallant a dus la o remaniere a posturilor din cabinet, Israel Katz devenind ministru al apărării, iar Gideon Sa’ar ministru de externe. Cei doi sunt însărcinaţi să conducă războiul pe mai multe fronturi şi diplomaţia Israelului împotriva Hamas, Hezbollah, Iranului şi acoliţilor Teheranului din Yemen, Irak şi Siria.