Nicolae Ciucă: În acest moment, se încearcă foarte mult ca în turul 2 să intre liderul PSD şi liderul AUR. Este opţiunea şi dorinţa PSD, ştiind că doar în această formulă ar putea să câştige

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, despre transferarea de voturi de la PSD către partidul lui George Simion, AUR, acuzaţie lansată de liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, că în acest moment, se încearcă foarte mult ca în turul 2 să intre liderul PSD şi liderul AUR, el precizând că este opţiunea şi dorinţa PSD, ştiind că doar în această formulă ar putea să câştige. El a precizat că este în momentul de faţă o evidenţă, ceea ce s-a forţat la nivelul deciziei CCR, prin eliminarea Dianei Şoşoacă din cursa pentru preşedinţie.

”Noi putem să vedem ceea ce s-a întâmplat după decizia Curţii Constituţionale de eliminare la masa verde a unui contracandidat pe linia de electorat a Partidului AUR. În acest moment, se încearcă foarte mult ca în turul 2 să intre liderul PSD şi liderul AUR. Este opţiunea şi dorinţa Partidului Social-Democrat, ştiind că doar în această formulă ar putea să câştige”, a spus preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

”Din păcate, după toate cele ce vedem că s-a întâmplat şi în Republica Moldova, nu este doar dorinţa lor, este şi dorinţa Rusiei, motivul pentru care consider că cetăţenii României trebuie să fie cât se poate de atenţi la ceea ce ne dorim în continuare”, a mai spus Ciucă.

Întrebat dacă are dovezi în acest sens, Ciucă a răspuns: ”Este în momentul de faţă o evidenţă, ceea ce s-a forţat la nivelul deciziei CCR, ca atare mai mult nici nu cred că avem nevoie”. 

Întrebat ce informaţii are că ar exista ingerinţe străine şi în alegerile din România, aşa cum au existat în Republica Moldova, Ciucă a spus că au fost anchete de presă care au argumentat foarte bine ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova şi care au ilustrat foarte clar cum s-au cumpărat voturile celor care au fost îndemnaţi să voteze împotriva referendumului.

”Acest set de instrumente specifice războiului hibrid pe care Rusia le-a practicat în Republica Moldova le aplică oriunde are interes, în mod special în ţările din Europa de Est şi nu numai. S-a văzut că şi în celelalte ţări europene au avut loc astfel de acţiuni, motiv pentru care nu cred că ne mai trebuie alte argumente”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a declarat marţi că există informaţii credibile că PSD va gira voturi către Simion la alegerile prezidenţiale din acest an, după modelul din anul 2000, când candidatul PRM a fost împins în turul al doilea pentru a facilita victoria lui Iliescu. 

 
”Sunt aproape 19.000 mii de secţii de votare în România iar 20 de voturi pe secţie de votare pentru candidatul AUR, girate numai de PSD, însumează 380 de mii de voturi.  De ce cred în acest scenariu? Pentru că singura variantă în care Marcel Ciolacu ar ieşi preşedinte în turul al doilea este doar în cazul unei confruntări cu George Simion. Toate sondajele arată acest lucru. Un rol foarte important în noul „plan Hrebenciuc” îl are Victor Ponta, care este în continuare unul din canalele principale de comunicare PSD – AUR şi văzut în multiple instanţe la masă cu Simion”, a scris Muraru pe Facebook. 
 
El a precizat că crede în acest scenariu pentru că este un comportament pe care PSD l-a patentat şi l-a aplicat cu regularitate cu alte partide politice.
 
”La Iaşi, spre exemplu, la alegerile din 9 iunie, UDMR a obţinut aproape 2000 de voturi, în condiţiile în care pe raza judeţului nostru convieţuiesc 98 de maghiari. La Vaslui, unde locuiesc 28 de etnici maghiari, UDMR a obţinut aproape 1500 de voturi. Acesta a fost un blat clar între PSD şi UDMR, pentru ca cei din urmă să prindă pragul electoral, ei fiind mereu un prieten de nădejde al social-democraţilor, la nevoie”, a mai scris Muraru. 

Ciucă, despre plata locurilor eligile la parlamentare: Nu este vorba de a plăti un loc de parlamentar, ci de contribuţia legală pe care fiecare dintre noi putem să o aducem, financiar, pentru a susţine campania. Ulterior se decontează de către AEP

UPDATE – IGPR anunţă 261 de percheziţii în toată ţara în cadrul operaţiunii Jupiter / Ce infracţiuni sunt vizate