Nvidia a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Nvidia, cu sediul în Silicon Valley, este principalul furnizor de procesoare utilizate pentru calculul AI, şi a devenit principalul câştigător într-o cursă între Microsoft, Alphabet, Meta Platforms şi alte mari companii care concurează pentru a domina tehnologia emergentă AI.

Deşi cunoscută încă din anii 1990 pentru proiectarea procesoarelor de jocuri video, acţiunile Nvidia au crescut cu aproximativ 18% în octombrie, stimulate de o rundă de finanţare de 6,6 miliarde de dolari anunţată de OpenAI, compania din spatele ChatGPT.

Valoarea bursieră a Nvidia a atins pentru scurt timp 3,53 trilioane de dolari, depăşind astfel cele 3,52 trilioane ale Apple, conform datelor LSEG.

”Tot mai multe companii adoptă inteligenţa artificială în activităţile lor zilnice, iar cererea pentru cipurile Nvidia rămâne puternică. Atâta timp cât evităm o recesiune economică majoră în SUA, există sentimentul că investiţiile în capacităţile AI vor continua, oferind un suport solid pentru Nvidia,” a declarat Russ Mould, director de investiţii la AJ Bell.

Acţiunile Nvidia au atins un maxim istoric marţi, continuând creşterea după publicarea rezultatelor financiare de către TSMC, cel mai mare producător de cipuri din lume, care a raportat o creştere de 54% a profitului trimestrial, determinată de cererea crescută pentru cipuri AI.

Acţiunile Nvidia, Apple şi Microsoft au o influenţă uriaşă asupra sectorului tehnologic şi asupra pieţei bursiere din SUA, trio-ul reprezentând aproximativ o cincime din indicele S&P 500.

Acţiunile Nvidia au crescut cu aproape 190% până acum în acest an, datorită boom-ului AI generativ care a dus la o serie de previziuni optimiste pentru companie.

Sursa: www.stiripesurse.ro

A intrat în faza de recepție un proiect uriaș pentru Oltenia: Craiova va fi primul oraş de câmpie care va avea apă de izvor de munte

Cercetătorii au dezvoltat roboţi miniaturali care pot fi programaţi pentru a administra ţintit mai multe medicamente – VIDEO