O fabrică din București lasă locul unui nou complex de blocuri – Dezvoltatorii Militari Residence se extind în nordul Capitalei

Noii proprietari au început demersurile pentru demolarea celor 20 de construcții existente pe teren, majoritatea fiind vechi magazii.

Terenul fostei fabrici Nimb Pipera a avut o istorie industrială, fiind sediul Trustului de Instalații și Montaj București, specializat în construcții metalice. Familia Monceanu, cu Emilian Monceanu deținând 98,58% din acțiuni, a decis vânzarea terenului încă din 2019. Pe acest teren au funcționat și studiourile Ino Music, folosite de trupa Body & Soul, cunoscută în anii ’90.

Proiectele imobiliare ale lui Robu și Căpățână s-ar putea extinde în zonă, Profit.ro estimând că pe acest teren ar putea fi construit un ansamblu rezidențial cu peste 300 de apartamente, având în vedere indicatorii urbanistici din Pantelimon.

Vergului, zona în care se află terenul, trece printr-o transformare imobiliară semnificativă. Companii internaționale, precum Shikun & Binui, dezvoltă aici proiecte majore, cum ar fi construcția a 800 de apartamente pe locul fostei fabrici de sticlă Stiteh. Alte terenuri industriale au fost achiziționate de retaileri precum Kaufland și Lidl, care continuă să investească în noi magazine.

Robu și Căpățână au experiență în transformarea terenurilor industriale în ansambluri rezidențiale. După succesul complexului Militari Residence, care cuprinde 105 blocuri și peste 15.000 de apartamente, cei doi investitori au lansat și alte proiecte notabile în București, cum ar fi Central Address Residence și Tineretului City. De asemenea, s-au diversificat, achiziționând și renovând fostul complex hotelier Lebăda din Delta Dunării.

Pe măsură ce fostele fabrici din București continuă să fie transformate în dezvoltări imobiliare, oferta de locuințe noi a scăzut cu 23% în prima jumătate a anului 2024 față de perioada similară din 2023. Totuși, numărul de case și apartamente vândute a crescut cu aproape 19%, iar acest dezechilibru între cerere și ofertă ar putea conduce la o creștere a prețurilor pe piața imobiliară. Experții anticipează livrarea a aproximativ 17.500 de locuințe în 2024, cu 16,5% mai puțin decât în 2023.

„Piața rezidențială din București trece printr-un moment favorabil pentru cumpărători, dar lipsa unei oferte noi ar putea schimba această situație”, a declarat Victor Vremera, COO SVN România.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Coreea de Sud protestează față de desfășurarea de soldați nord-coreeni în Ucraina – Ambasadorul rus la Seul, convocat de autoritățile sud-coreene

S-a lăsat cu amenzi si interdicții pe stadioane după derby-ul Dinamo-FCSB: Jandarmeria a făcut bilanțul