O fermă de crocodili din Thailanda sacrifică animalele de teamă că ar putea scăpa în timpul inundațiilor

„Ploaia a erodat zidurile fermei şi, din păcate, am fost nevoiţi să ucidem cei 125 de crocodili (pe care-i creştem) de 17 ani”, a confirmat pentru AFP Natthapak Khumkad, crescător din provincia Lamphun (nord-vest).

Crescătorul a declarat că, împreună cu angajaţii săi, şi-a electrocutat crocodilii siamezi pentru a evita ca aceştia să scape şi să rătăcească prin împrejurimi, punând în pericol sătenii şi vitele.

Fotografii publicate pe contul său de Facebook arată un excavator care scoate din incinta crocodililor cadavrele acestora.

Crocodilul siamez, care poate ajunge până la trei metri lungime, este o specie endemică în Asia de Sud-Est, aflată în pericol critic de dispariţie în sălbăticie. Totuşi, în Thailanda, el este crescut pentru pielea sa.

Crescătorul a declarat că a contactat autorităţile pentru a muta reptilele într-un adăpost temporar până la sfârşitul inundaţiilor, însă cererea sa a fost respinsă din cauza dimensiunii prea mari a animalelor.

Marilen Gabriel Pirtea (PNL): Adevărata supărare a lui Ciolacu se explică prin neputința de a egala performanța guvernării Ciucă

Strategia de dezvoltare a turismului, aprobată de Guvern: obiective – atragerea turiştilor cu buget peste medie şi creşterea sejururilor