O nouă furtună tropicală va lovi Vietnamul

„Furtuna nr. 4”, aşa cum a fost denumită ea în Vietnam, este prognozată să lovească zonele costiere din provincia Quang Tri şi până în provincia Quang Nam în cursul serii de joi, cu rafale de vânt de până la 102 km/h, a declarat agenţia într-un raport.

Din cauza posibilului impact al furtunii, aeroportul Dong Hoi din nordul coastei centrale a Vietnamului va fi închis joi între orele locale 15:00 şi 22:00 (08:00 – 15:00 GMT), a anunţat Autoritatea de Aviaţie Civilă din Vietnam (CAAV).

Această ţară din Asia de Sud-Est nu şi-a revenit încă după trecerea taifunului Yagi, cea mai puternică furtună care a lovit Asia în acest an şi care a atins uscatul în nordul Vietnamului în urmă cu aproape două săptămâni. Taifunul Yagi a ucis peste 290 de persoane şi a provocat pagube materiale de aproximativ 1,6 miliarde de dolari.

„Furtuna nr. 4” va declanşa precipitaţii care vor fi cuprinse între 100 şi 300 milimetri de joi până vineri în centrul Vietnamului, inclusiv în destinaţia turistică Danang, a declarat agenţia vietnameză de meteorologie.

Ploile vor lovi, de asemenea, regiunea înaltă din centrul ţării, unde se află cea mai mare zonă de cultivare a cafelei din Vietnam, a precizat aceeaşi agenţie.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Anunțul care pune pe jar toți locuitorii Capitalei: ‘Piața Unirii stă să se prăbușească’

Dan Motreanu: Uniunea Europeană va oferi sprijin cetăţenilor români afectaţi de inundaţii, în urma unei rezoluţii propuse şi votate de europarlamentarii PNL privind inundaţiile din Europa Centrală şi de Est