Calvarul femeii a început în 2008, când s-a prezentat la spital pentru investigații și a primit diagnosticul greșit. Medicii i-au comunicat că suferă de o formă de cancer avansată și că avea nevoie urgentă de intervenție chirurgicală. Mai mult, aceștia au sfătuit-o să se împace cu ideea că mai are doar câteva luni de viață.
După doi ani, femeia a aflat că diagnosticul fusese greșit. A hotărât să își caute dreptatea, iar situația a dus la 14 ani de procese și audieri. În cele din urmă, a apelat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).
„Dovada de netăgăduit a erorii de diagnostic și tratament de neopasm mama gr. III B este faptul că pacienta este în viață, la 16 ani după diagnostic, fără a urma un tratament oncologic de lungă durată (cinci ani, conform protocoalelor oncologice pentru acest stadiu de cancer), stadiu a cărui rată de supraviețuire este de 35% din cazurile care urmează tratamentul!“, a explicat avocata Mihaela Ispas, citată de Ziarul Amprenta.
Magistrații Tribunalului Constanța au decis ca Spitalul Județean Constanța și medicii implicați să-i plătească femeii daune în valoare de 50.000 de euro.
„Mă bucur că am câștigat. Depresia la mine, m-a dărâmat… n-am mai fost conștientă câteva luni de zile, până am fost obligată să merg la psihiatru să recunosc că am o problemă și de atunci am o problemă, de atunci iau tratament psihiatric. Îl iau, mă liniștesc, dar viața mea unde este? Mi-o poate da cineva înapoi? Nu. Nimeni.”, a declarat femeia pentru știrile PRO TV.