Oamenii cu care Ciolacu a schimbat total jocul politic din România

 

Marcel Ciolacu este un om al echilibrului, fie că vorbim despre viața personală sau cea publică. De altfel, chiar el se descrie ca fiind un om normal, plecat de la Buzău, care încearcă mereu să ia decizii bune. Aceasta este direcția pe care a insuflat-o în propria familie, dar și la preluarea conducerii PSD, cu toleranță zero față de corupție, condamnați penali și promovarea tinerilor.

Un pariu destul de rar întâlnit în politică: să rămâi un om normal

Indiferent de funcțiile obținute, Marcel Ciolacu rămâne profund legat de originile sale din Buzău. Într-un interviu acordat în decembrie 2021 la un post local de radio din Buzău, el a vorbit despre copilăria sa și despre impactul pe care viața în mediul rural l-a avut asupra sa.

Sunt un om normal. Și cred că ăsta e cel mai mare pariu al meu, cu mine. De a rămâne în continuare un om normal. Nu știu cât sunt de iubit, familia mă iubește cu certitudine. Încerc să fac lucruri bune, să iau decizii bune. Sunt un om simplu, plecat de la Buzău, nu mi-am dorit să ajung prim-ministru al României, nu am crezut că voi ajunge nici președinte al PSD”, spunea, doi ani mai târziu, Premierul.

Totul pentru români, direcția politicianului Marcel Ciolacu

Ca politician, Marcel Ciolacu se descrie ca având un stil moderat de leadership, fiind deschis dialogului și consultării, inclusiv cu adversarii politici, atunci când este vorba despre interesul țării.

Apoi, cred eu, sunt un om echilibrat. Nu-mi place să mă cert și nici să iau decizii de capul meu. Mă consult întotdeauna cu cei care cunosc domeniul. Ați văzut, când a fost cazul, m-am consultat inclusiv cu adversarii politici. Pentru că atunci când e vorba de interesul României, nu mai suntem adversari, ci trebuie ca toți să tragem în aceeași direcție. Chiar dacă unii nu înțeleg asta, ci își urmăresc doar interesul electoral, am preferat mereu să las de la mine, doar pentru a fac lucrurile să funcționeze. România nu e a unui partid, nu e de dreapta sau de stânga, România e a românilor”, spunea Premierul într-un interviu cu Dana Budeanu, în noiembrie 2023.

Un altfel de Maestru de Ceremonie la PSD

Social-democrații din 2024 nu mai sunt cei dinainte de 2019. Preluarea partidului de către Marcel Ciolacu a venit cu un val de schimbări, cu o abordare și o viziune total diferite de ce a fost înainte.  „Nu am glumit când am candidat prima dată la funcția de președinte PSD. Am spus că viziunea mea despre politică e cu totul alta decât fusese până atunci. Iar NOUL PSD arată că mi-am ținut promisiunea. Avem foarte mulți tineri promovați și care au confirmat prin vot. Am avut toleranță ZERO față de actele de corupție și nici o persoană cu probleme juridice nu a candidat din partea PSD. A candidat din partea PNL sau USR, dar nu de la PSD”, spune Marcel Ciolacu.

În cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PSD din București, în iunie 2023, președintele social-democraților a mai anunțat importanța continuării măsurilor sociale pentru sprijinirea cetățenilor: „PSD va continua să fie alături de oameni și să susțină toate măsurile care îi ajută pe români să trăiască mai bine. Aceasta este și va rămâne misiunea noastră principală.”

O greșeală recunoscută e pe jumătate iertată

Experiența ne învață că orice om este predispus greșelii, iar politicienii fac chiar multe. Însă este important ca, atunci când acest lucru se întâmplă, să admiți greșeala și să o remediezi rapid.

„În primul rând că sunt un om, ca și ei. De aceea, uneori mai și greșesc. Când realizez, îmi cer scuze. Nu mi-e rușine să recunosc că am greșit și să repar ce am greșit. Nu țin toate de mine, volumul este extrem de mare la guvern”, spune președintele PSD.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Filmul „Săptămâna Mare/ Holy Week”, de Andrei Cohn, din 25 octombrie în cinematografe – VIDEO

Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, despre copiii dispăruţi: Prioritatea noastră absolută este protejarea vieţii şi siguranţei copiilor