Olaf Scholz somează Iranul: Acest lucru trebuie să înceteze acum

Loviturile sunt „o încercare de a agrava violența în regiune, ceea ce complică și intensifică și mai mult situația nefavorabilă din regiune”, se arată într-o declarație a Ministerului afgan de Externe.

Cel puţin cinci explozii au fost auzite sâmbătă în apropierea capitalei iraniene Teheran, potrivit presei locale.

Statele din Golf au condamnat sâmbătă recentele lovituri israeliene împotriva unor ţinte militare în Iran, avertizând în legătură cu orice extindere a conflictului în regiune, transmite AFP. ”Regatul Arabiei Saudite condamnă” loviturile israeliene în Iran şi îşi reiterează ”poziţia fermă de respingere a escaladării conflictului în regiune”, care ”ameninţă securitatea şi stabilitatea ţărilor şi popoarelor” în Orientul Mijlociu, a indicat Ministerul de Externe pe reţeaua socială X.

La rândul lor, Emiratele Arabe Unite au condamnat, într-un comunicat emis de Ministerul de Externe, loviturile întreprinse de Israel, declarându-se ”profund preocupate de continuarea escaladării şi de repercusiunile sale asupra securităţii şi stabilităţii regionale”.

Şi sultanatul Oman, care întreţine relaţii strânse cu Iranul, a condamnat atacul israelian, considerându-l ”o escaladare ce alimentează ciclul de violenţă şi subminează eforturile de dezescaladare”, şi chemând comunitatea internaţională să ”pună capăt acestor încălcări flagrante ale teritoriilor unor ţări vecine”.

Sebastian Burduja anunță că România a depășit Olanda la producția de gaze: Suntem locul 1 în UE

Iranul promite represalii fără precent: Nu există limite! Joe Biden intervine: Sper că acesta e sfârșitul