Operaţie în premieră naţională la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti/ Un bărbat a beneficiat de o înlocuire valvulară aortică complet endoscopică

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au realizat o operaţie în premieră naţională, la un pacient de 67 de ani care suferea de stenoză valvulară aortică. El a beneficiat de o înlocuire valvulară aortică complet endoscopică, intervenţia fiind un succes.

”Un bărbat în vârstă de 67 de ani, diagnosticat cu stenoză valvulară aortică, a fost supus, recent, unei intervenţii care reprezintă o premieră naţională: înlocuire valvulară aortică realizată complet endoscopic printr-o incizie de numai 3 cm. Echipa de chirurgi cardiovasculari de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Badiu, a realizat, recent, o protezare valvulară aortică total endoscopică, printr-o incizie de doar 3 cm”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Potrivit sursei citate, intervenţia a fost un succes, iar pacientul a fost externat miercuri.

”Centrul de Chirurgie Cardiovasculară de la S.U.U.B. şi-a adăugat, aşadar, în portofoliul operaţiilor complet endoscopice, pe lângă închiderile de defecte septale atriale endoscopice, plastiile şi protezările de valvă mitrală endoscopice, ce se efectuează în acest centru încă din 2019, şi protezarea de valvă aortică total endoscopică”, a declarat conf. univ. dr. Cătălin Badiu.

Din echipa multidisciplinară au făcut parte medici de chirurgie cardiovasculară, asistent instrumentar şi asistent sală, asistent specialist în circulaţie extracorporeală, medic anestezist şi asistent anestezie.

 

CSAT a analizat evoluţiile recente privind agresiunea Rusiei în Ucraina: Ultimele escaladări constituie noi încălcări flagrante ale dreptului internaţional / S-au discutat măsuri suplimentare de descurajare şi combatere a ameninţărilor de securitate

Hezbollahul, zguduit de două serii de explozii sângeroase, atribuite Israelului