Orientul Mijlociu fierbe, Netanyahu este de neoprit: ‘Războiul renașterii’ se va încheia doar după ce obiectivele Israelului vor fi îndeplinite

Benjamin Netanyahu a vorbit luni la o reuniune specială a guvernului pentru a marca împlinirea unui an de la masacrul din 7 octombrie 2023. El a descris atacul drept o „zi neagră” și „cel mai îngrozitor atac asupra poporului evreu de la Holocaust”.

Premierul a mai spus că „spre deosebire de Holocaust ne-am ridicat împotriva dușmanilor noștri și am purtat un război aprig”.

Netanyahu a vorbit despre „război de renaștere” și a spus că acesta se va încheia numai după ce obiectivele Israelului vor fi îndeplinite, potrivit Sky News.

Acestea includ răsturnarea Hamas, eliberarea ostaticilor, „dejucarea oricărei amenințări viitoare din Gaza” și întoarcerea israelienilor în siguranță la casele lor din nord și sud.

„Schimbăm realitatea securității în regiunea noastră. De dragul copiilor noștri, de dragul viitorului nostru, să ne asigurăm că ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie nu se va mai întâmpla. Niciodată”, a precizat Benjamin Netanyahu.

Israelul va lansa „în curând” operațiuni militare pe coasta libaneză

Armata israeliană a anunțat că va lansa în curând operațiuni pe coasta de sud a Libanului. Localnicii au fost îndemnați să părăsească zonele vizate de israelieni.

Armata nu a specificat ce operațiuni vor fi efectuate, dar purtătorul de cuvânt Avichay Adraee a spus că ignorarea ordinului ar reprezenta „un pericol pentru viețile localnicilor”, potrivit Sky News.

De asemenea, armata a închis accesul la mai multe orașe din nord-vestul Israelului după o „evaluare a securității”.

Shlomi, Rosh Hanikra, Hanita, Arab al-Aramshe și Adamit se află acum în zone militare închise de-a lungul graniței cu Libanul.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Țara care ar urma să interzică pariurile online din cauza numeroaselor cazuri de dependență și a familiilor ajunse la faliment

Motociclist ajuns la spital, după ce o mașină ‘a năvălit’ peste el