Parlamentare 2024/ Mureş: Deputatul Adrian Giurgiu deschide lista USR pentru Cameră

Deputatul Adrian Giurgiu se află pe prima poziţie pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor ai filialei Mureş a Uniunii Salvaţi România (USR) la alegerile parlamentare din data de 1 decembrie, în timp ce lista de la Senat este deschisă de Dan Cotoi.

„Tocmai am depus dosarele candidaţilor USR la alegerile parlamentare, la Senat şi la Camera Deputaţilor pentru judeţul Mureş. Avem şi femei, şi bărbaţi, şi tineri, şi oameni mai în vârstă, oameni cu multă experienţă de viaţă. Foarte mulţi oameni care au lucrat în domeniul privat şi au arătat deja ce competenţe au şi ce pot să facă. Venim aici, în faţa dumneavoastră, să arătăm că se pot schimba lucrurile. Pot să aibă alt curs faţă de cel pe care îl vedem astăzi în România – datorii tot mai mari, de 35 de ani lucrurile merg tot prost, la fel de prost ca înainte, dacă nu chiar din anumite puncte de vedere (…) Am strâns peste 10.000 de semnături, aproape de trei ori mai mult decât am strâns la locale, în toată alianţa cu încă două partide. La Senat, Dan Cotoi este primul pe listă, locul doi este Alina Tancău, la Camera Deputaţilor sunt eu, Adrian Giurgiu, după care este colegul meu Dan Dăneasa şi colega mea Astrid Hacker”, a declarat deputatul USR Adrian Giurgiu, la ieşirea de la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană numărul 28 Mureş.

Giurgiu a precizat că îşi va direcţiona campania electorală pe o politică „la firul ierbii”, întâlnind oameni şi ascultându-le problemele lor reale.

În privinţa aşteptărilor pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 1 decembrie, deputatul Adrian Giurgiu consideră că formaţiunea sa e pe un trend pozitiv.

„Avem un sondaj la nivel naţional care a ieşit chiar astăzi. USR-ul acolo este undeva în jur de 18-19%, contează şi în timpul campaniei ce o să se mai întâmple. Eu cred că suntem pe un trend pozitiv şi chiar dacă s-a încercat o şmecherie din asta, cum au încercat şi în vară comasarea, acum au pus alegerile parlamentare între cele două tururi de la prezidenţiale. Oamenii o văd pe candidata noastră, pe Elena Lasconi, ca pe un om potrivit şi cinstit pentru funcţia de preşedinte. Un om din afara sistemului vechi politic, un om care nu are legături cu acel sistem şi cu toţi cei care au fost înainte pe acolo”, a mai declarat Adrian Giurgiu. AGERPRES / (A – autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Fernando Gago, noul antrenor al lui Boca Juniors, preia frâiele echipei

Parlamentare2024 /Buzău: În contextul depunerii candidaturilor, liberalii doresc reducerea numărului de parlamentari la 300, conform rezultatului referendumului