Parlamentare2024 /Buzău: În contextul depunerii candidaturilor, liberalii doresc reducerea numărului de parlamentari la 300, conform rezultatului referendumului

Organizaţia judeţeană a Partidului Naţional Liberal (PNL) a depus marţi listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor, în Circumscripţia electorală nr. 10 Buzău, ocazie cu care liderul organizaţiei, Adrian Mocanu, şi-a exprimat intenţia de a aplica rezultatul referendumului privind reducerea numărului de parlamentari la 300, în viitoarea legislatură.

Locul I în lista de candidaţi pentru alegerea Senatului este ocupat de economistul Claudia Benchescu, pe poziţia a doua figurează juristul Georgian Calotă, urmat de juristul Vasile Dobre, economista Mariana-Eliza Vieru şi specialistul în mecanică fină şi optică Alexandru Burlacu.

Primul loc pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor este ocupat de către preşedintele PNL Buzău, economistul Adrian Mocanu, urmat de economistul Silviu Laurenţiu Roşioru, inginerul-profesor Marieta Boloş, medicul Adrian Zoican, profesorul Ştefan Torcărescu, profesorul Constantin Mircică, inginerul silvic Ion-Micea Onetz, inginerul Marian-Cosmin Lazăr şi agentul de poliţie Gicu-Gabriel Dragomir.

„Noi sperăm să obţinem, cu voia buzoienilor, doi deputaţi cu senatori. Cred că buzoienii sunt sătui de talpa roşie a PSD pusă pe Buzău şi cred că putem lua un număr bun de parlamentari. Noi, ca organizaţie judeţeană, ne dorim să venim în Parlamentul României cu propunerea de 300 de parlamentari, să punem în aplicare acel referendum care a trecut şi Parlamentul la momentul respectiv nu l-a pus în aplicare. Suntem o echipă tânără, am reuşit cu sprijinul buzoienilor ca din ultima filială judeţeană din România a PNL, să sărim 11 locuri, să nu mai fim codaşi”, a declarat marţi Adrian Mocanu.

Pe listele de parlamentari nu se mai regăseşte senatorul Vlad Pufu. Potrivit unui anunţ făcut marţi, fostul preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Buzău va candida la Senat în judeţul Ialomiţa.

„Voi candida la alegerile din 1 decembrie pentru Senatul României în judeţul Ialomiţa. Biroul Politic Naţional a validat candidaturile propuse de organizaţia PNL Ialomiţa şi am onoarea şi bucuria să deschid lista pentru Senat. Depline aprecieri întregii organizaţii PNL Ialomiţa şi preşedintelui Dragoş Soare! Cred că activitatea mea din mandatul 2020 – 2024 reflectă seriozitatea, munca şi dedicarea cu care m-am implicat în toate proiectele. Îmi propun ca în viitorul mandat de parlamentar să continui ceea ce am început şi să promovez, la fel ca până acum, valorile liberale autentice”, a transmis senatorul Vlad Pufu. AGERPRES/(A, AS-autor: Florin Zafiu, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Parlamentare 2024/ Mureş: Deputatul Adrian Giurgiu deschide lista USR pentru Cameră

Mircea Geoană îl provoacă pe Marcel Ciolacu la o dezbatere 1 la 1