Patru persoane, arestate în Italia după ce au accesat ilegal baze de date ale statului

O sursă familiarizată cu cazul a declarat că Leonardo Maria Del Vecchio, fiul miliardarului decedat Leonardo Del Vecchio, care a fondat Luxottica, proprietarul Ray Ban, se numără printre cei vizați de anchetă.

Leonardo Maria Del Vecchio ar fi însărcinat agenția cu colectarea de informații, deoarece moștenitorii lui Del Vecchio sunt în dezacord cu privire la moștenire, a declarat sursa. Miliardarul a murit în 2022.

Procurorii din Milano susțin că agenția de informații a accesat trei baze de date cheie: una care colectează alerte privind activități financiare suspecte; una utilizată de agenția națională de impozitare cu tranzacțiile bancare ale cetățenilor, facturile de utilități, declarațiile de venit; și baza de date a investigațiilor poliției.

Procurorul național antimafia al Italiei, Giovanni Melillo, a declarat sâmbătă că ancheta „trage un semnal de alarmă”, deoarece scoate în evidență „piața gigantică a informațiilor confidențiale”, care a dobândit „o dimensiune comercială”, potrivit agenției de presă ANSA.

Ancheta vine după o altă anchetă recente privind o încălcare a securității datelor la principala bancă italiană Intesa Sanpaolo.

Neamţ: O femeie a murit după ce maşina în care se afla s-a răsturnat la Buhuşi

Armata israeliană relaxează unele restricţii în zone din nordul ţării