Percheziţii în Vâlcea, la persoane suspectate că au transmis pe internet, fără drept, toate programele de televiziune din România încă din 2022

Poliţiştii şi procurorii fac, marţi, percheziţii în judeţul Vâlcea, la persoane suspectate că au transmis pe internet, fără drept, toate programele de televiziune din România încă din 2022. La aufdieri vor fi duse mai multe persoane şi urmează a fi dispuse măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului.

”La data de 24 septembrie 2024, poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală, pun în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Vâlcea. Percheziţiile vizează persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet ori prin alte reţele de calculatoare, fără drept, a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi suigeneris ale fabricanţilor de baze de date sau a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual”, a transmis, marţi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, prin intermediul unui site de internet, în perioada 22 noiembrie 2022 – prezent, persoanele în cauză ar fi pus la dispoziţia publicului toate programele de televiziune din România, pentru orice utilizator care poate avea acces la internet, în orice colţ al lumii, fără consimţământul titularilor acestor drepturi.

”Această conduită care ar fi condus la vătămarea intereselor legale ale titularilor licenţelor audiovizuale, ce nu şi-ar fi exprimat în niciun moment consimţământul/acordul în vederea difuzării, fiind totodată obţinute venituri însemnate din aceste activităţi”, a mai transmis sursa citată.

Mai multe persoane vor fi duse la sediul Poliţiei, pentru audieri, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Pentru recuperarea prejudiciului, urmează a fi aplicate măsuri asigurătorii.

 

 

 

Conferinţa ”Roinvest” – Codîrlaşu (CFA România): Cred că e o mare problemă a Uniunii Europene, reglementarea extrem, extrem de stufoasă. Pentru orice lucru sunt sute de pagini de legi – VIDEO

UDMR Cluj, la un pas de colaps – Csoma Botond a câștigat la mustață o nouă candidatură