Piste de biciclete în Munţii Apuseni / Consiliul Judeţean Cluj a solicitat Acordul de mediu pentru proiectare / Proiect de peste 110 milioane de lei


Consiliul Judeţean Cluj a depus o solicitare la Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj pentru emiterea Acordului de mediu necesar întocmirii Studiului de Fezabilitate şi a documentaţiilor tehnice aferente proiectului ”Velo Apuseni” – Lot judeţul Cluj. Este vorba de un proiect de contruire de piste de biciclete, prin PNRR, în Munţii Apuseni, pe o distanţă de 227 km, ce va străbate judeţele Cluj, Bihor şi Alba.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Consiliului Judeţean Cluj, această solicitare este una necesară în contextul în care zona de implementare a proiectului se suprapune cu ariile naturale protejate Parcul Natural Apuseni şi Munţii Apuseni-Vlădeasa, pentru care legislaţia de profil prevede o evaluare a impactului pe care proiectele publice de acest tip îl pot avea asupra mediului. 

 
”În acest moment suntem în etapa 1 a contractului privind proiectarea şi asistenţa tehnică aferentă acestui proiect foarte important care va spori, fără îndoială, atractivitatea turistică a judeţului Cluj. După obţinerea acordului de mediu, precum şi a celorlalte avize şi acorduri solicitate prin certificatul de urbanism, vom demara elaborarea documentaţiilor tehnice de autorizare şi execuţie a lucrărilor. Suntem încrezători că în cursul anului viitor vom începe primele lucrări la piste”, a declarat  Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.   

 
Obiectivul general al Proiectului ”Velo Apuseni” vizează realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfăşurate pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba, din care peste 40%, respectiv minim 92,4 km, vor fi amenajaţi pe teritoriul judeţului Cluj. 
 
Conform proiectului, traseul propus va traversa nu mai puţin de opt comune din judeţul Cluj: Mărgău, Beliş, Mărişel, Rîşca, Călăţele, Sâncraiu, Săcuieu şi Poieni.
 
Valoarea contractului de finanţare este de 110 milioane de lei, banii fiind asiguraţi, în proporţie de 100%, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Seria true crime „Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story”, cu Javier Bardem şi Chloë Sevigny, va fi lansată pe Netflix în 19 septembrie – VIDEO

Minimest revine cu poveşti pentru întreaga familie şi ateliere pentru copii la Animest.19