Planul ucrainenilor pare să dea roade – Rusia ar fi transferat zeci de mii de militari pentru a face față în Kursk

„Știm despre aproximativ 50.000 de soldați din alte sectoare care au fost transferați în direcția Kursk”, a spus Syrskyi într-un documentar difuzat de televiziunea națională.

Ucraina a lansat ofensiva în regiunea Kursk la începutul lunii august, susținând că a confiscat până la 1.300 de kilometri pătrați (500 de mile pătrate) și 100 de așezări.

Conducerea ucraineană a spus că unul dintre obiectivele cheie ale operațiunii a fost deturnarea forțelor ruse de pe câmpurile de luptă ucrainene. Cifra lui Syrskyi este o creștere față de estimarea președintelui Volodymyr Zelensky din 19 septembrie, când a spus că 40.000 de militari au fost deviați în sectorul Kursk.

Potrivit lui Syrskyi, redistribuirea a slăbit pozițiile Rusiei în alte zone, și anume în sectoarele Zaporizhzhia, Herson și Kramatorsk.

„Acest lucru, desigur, ne-a făcut mai ușor să conducem operațiuni defensive”, a menționat el.

The Kyiv Independent nu a putut verifica afirmațiile.

Chiar dacă forțele ucrainene continuă să dețină teritoriul rusesc în Oblastul Kursk, ofensiva rusă continuă în estul Ucrainei. Armata ucraineană a fost forțată recent să se retragă din Vuhledar, un oraș din sudul Oblastului Donețk care a rezistat timp de doi ani atacurilor rusești.

Bătălii grele au loc și în Chasiv Yar și Toretsk din regiunea Donețk, iar trupele ruse se apropie de un centru logistic cheie din Pokrovsk.

Între timp, Rusia încearcă să alunge trupele ucrainene de pe teritoriul său din Oblastul Kursk, atacând porțiunea Ucrainei dinspre vest.

În timp ce forțele de la Kiev au reușit să oprească un contraatac rusesc la mijlocul lunii septembrie, site-ul de monitorizare DeepState a declarat pe 10 octombrie că forțele ruse au obținut recent succes tactic pe flancul stâng al Ucrainei. Se presupune că Rusia a concentrat o forță considerabilă în zonă și încearcă să obțină un punct de sprijin în apropierea satului Novoianovka.

Înalți oficiali americani au declarat pentru Bloomberg că forțele ucrainene ar trebui să poată deține teritoriul ocupat în regiunea Kursk a Rusiei timp de câteva luni sau mai mult datorită unui flux constant de provizii și concentrării Moscovei asupra estului Ucrainei.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

VIDEO Bolojan l-a chemat pe Ciucă la o inaugurare precoce fără panglică și se jură că nu vrea să-i ia locul

5 mari puteri nucleare și-au dat întâlnire la New York