Platforma de livrare Tazz va fi achiziţionată de Wolt, platformă de comerţ local de origine finlandeză cu operaţiuni în 28 de ţări

Tazz, platformă de livrare din România, parte a grupului eMAG, anunţă încheierea unui contract privind achiziţia părţilor sale sociale de către Wolt, o platformă de comerţ local de origine finlandeză cu operaţiuni în 28 de ţări. Tranzacţia este de aşteptat să se finalizeze în următoarele luni. eMAG a intrat în acţionariatul Tazz în 2019.

”Tazz, platformă de livrare din România, parte a grupului eMAG, anunţă încheierea unui contract privind achiziţia părţilor sale sociale de către Wolt, o platformă de comerţ local de origine finlandeză cu operaţiuni în 28 de ţări. Tranzacţia este de aşteptat să se finalizeze în următoarele luni, în urma îndeplinirii condiţiilor obişnuite de închidere şi a obţinerii aprobărilor legale din partea autorităţilor relevante”, anunţă compania.

Cu o echipă de peste 12.000 de persoane, Wolt este deţinută de compania DoorDash din Statele Unite ale Americii. 

„Cunoaşterea profundă a pieţei pe care Tazz o are, alături de tehnologia şi excelenţa operaţională Wolt, creează un potenţial uriaş de a îmbunătăţi experienţa clienţilor şi partenerilor din România. Suntem încântaţi de această tranzacţie şi aşteptăm cu nerăbdare călătoria care urmează”, a declarat Miki Kuusi, CEO al Wolt şi head of DoorDash International.

 După finalizarea tranzacţiei, planul este ca platforma Tazz să fie integrată sub brandul şi produsul Wolt, iar cele două companii se angajează să asigure o tranziţie uşoară pentru clienţii, angajaţii şi partenerii existenţi ai Tazz.

„Wolt este cunoscut la nivel global pentru experienţa de top oferită clienţilor, dar şi pentru abordarea cu adevărat locală. Prin acest parteneriat, ne putem îmbunătăţi serviciile şi putem oferi o valoare şi mai mare atât clienţilor, cât şi partenerilor cu care lucrăm”, a declarat Alin Şerban, CEO Tazz.

Tazz operează în peste 35 de oraşe din România şi are o echipă de 260 de persoane.

„În 2019, eMAG intra în acţionariatul Tazz, o platformă 100% românească din Timişoara. Am văzut de atunci potenţialul acestui business şi dorinţa mare a echipei de a creşte într-un ritm accelerat. Împreună am creat o poveste de succes de care suntem foarte mândri, care a crescut de la 100 la 10.000 de parteneri, iar astăzi este pregătită să treacă la nivelul următor. Tazz va rămâne parte din Genius, prin oferte foarte bune şi livrare gratuită de la restaurante şi supermarket”, a spus Tudor Manea, CEO eMAG Group. 

Miki Kuusi, CEO Wolt şi Head of DoorDash International, a adăugat că România este o piaţă cu mare potential.

Wolt este o platformă de comerţ local cu sediul în Helsinki, fondată în 2014 şi care şi-a unit forţele cu DoorDash în 2022. Împreună, DoorDash şi Wolt operează astăzi în peste 30 de ţări, dintre care 28 sunt cu produsul şi brandul Wolt.

Înfiinţat în 2001, eMAG este un pionier al sectorului de comerţ online care s-a dezvoltat în România, Ungaria şi Bulgaria.

 

Delgaz Grid a identificat peste 1.000 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale şi energie electrică în primele nouă luni din acest an. Valoarea estimată a prejudiciului se ridică la aproape 6,9 milioane de lei

Ministrul Transporturilor: Construirea unui nou lot al A8 – Autostrada Unirii intră în licitaţie! Contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului Joseni-Ditrău a fost publicat în SEAP şi are ca dată limită pentru depunerea ofertelor 25 noiembrie